BERINGE
tel. 077-3074431

Beste Supporters van Helden,

Vandaag stond dan eindelijk de eerste derby op het programma. Bevo uit Beringe ontving vandaag onze jongens uit Helden.
Even was het spannend of de wedstrijd door kon gaan na de vele regen van de afgelopen tijd, maar gelukkis was het de afgelopen 48 uur droog genoeg, zodat de wedstrijd door kon gaan.

Beide teams waren er natuurlijk op gebrand om vandaag goed voor de dag te komen vandaag. Verder weten we dat menig speler van Bevo 1 in het verleden (bij de jeugd) minuten gemaakt heeft in het blauw van Helden. Het was dan ook extra jammer om vast te moeten stellen dat geen van die spelers vandaag fit genoeg waren om minuten te kunnen maken. Hopelijk kunnen ze in de returnwedstrijd in Helden wel meedoen. Kas, Guus en Bas, we wensen jullie een voorspoedig herstel toe.

De wedstrijd dan. Helden begint sterk aan de wedstrijd en binnen 5 minuten is het raak als Sef de achterlijn haalt, de bal voortrekt en Ruben bereikt. Die weet daar wel raad mee. Reserve keeper (van Bevo JO19-1), Thijs Derickx is kansloos. Dat is natuurlijk een lekker begin. In de 20 minuten daarop volgend golft het spel wat op en neer zonder echt grote kansen voor beide ploegen. Dan is het plots weer Helden dat als een duvel uit een doosje de 0-2 maakt. Het is (ook) reservekeeper Lars (ook van de JO19-1) die de lange bal speelt op Rob, die de bal op zijn beurt schitterend meeneemt en ook weer de achterlijn haalt en wederom Ruben aanspeelt. Het lijkt een kopie van doelpunt nr. 1, maar deze is nog net wat mooier omdat Ruben de bal achter zijn standbeen langs in het netje werkt. Helden zit dan op rozen. Toch geeft Bevo niet op. Een eerste schot op goal (34e minuut) gaat rakelings langs de paal. Lars zat er goed bij overigens. Lars moet in die laatste 10 minuten nog 2x in actie komen, maar dat doet hij naar vermogen en dus houdt Helden de 0 achterin vast.

In de 2e helft krijgt Helden net als in de eerste helft de eerste grote kans, maar dit maal gaat de bal voor alles en iedereen langs. In de omschakeling is het echter Bevo dat er razendsnel uit weet te komen. De goal riekt naar buitenspel, maar de grens houdt de vlag omlaag en dus is het dat niet. Lars is kansloos op het goede schot in de verre hoek van Kevin Vossen. De spanning is weer helemaal terug en we kunnen ons opmaken voor nog mooie 40 minuten. Maar daar denkt Helden toch anders over in de persoon van Sef, die handig gebruik weet te maken van het eerste slippertje van de nog jonge doelman van Bevo. De 1-3 staat binnen 5 minuten na de aansluiting van Bevo weer op het bord. En dus kan Bevo opnieuw beginnen. Maar dan wordt duidelijk dat de thuisploeg zonder de vele afwezigen toch teveel kwaliteit mist om het Helden nog echt lastig te maken. De krachten lijken weg te vloeien bij de thuisploeg en Helden maakt hier nog handig gebruik van door het doelsaldo nog wat op te vijzelen, maar niet voordat Ruben dé kans mist op zijn hattrick. Hij raakt de bal te vol en deze vliegt hoog over.
Maar het is Rens, die dan toch wel de voorsprong uitbreidt naar 1-4. Een prachtige pass gaat er aan vooraf. Tot ontzetting staat de grensrechter met de vlag in de lucht. De scheidsrechter volgt zijn advies en dus wordt het doelpunt afgekeurd.

Rens, die twee verdedigers bezig houdt in de met 1-5 gewonnen wedstrijd.

Toch blijft Helden zoeken naar een grotere voorsprong en die komt er uiteindelijk ook. Een eigen doelpunt (na goed werk van wederom Rens) en het doelpunt van de ingevallen Joep Lenders geven de overwinning net dat beetje extra glans. Helden klimt hierdoor naar de 2e plaats, 2 punten onder Ysselsteyn, maar met nog een wedstrijd tegoed. Deze wedstrijd (thuis tegen Arcen) wordt aanstaande donderdag (ijs en wederdienende) gespeeld en u bent allen welkom om te komen kijken. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

En dan nog even dit: Bevo had er vandaag alles aan gedaan om een goed resultaat te kunnen behalen. Zelfs de schapen in de wei achter het hoofdveld hadden ze speciaal voor vandaag de BEVO-kleuren gegeven. Het mocht niet b(l)aten...  ;-)