60'

2e klasse C

10 maart 2024 11:00

F. Güclü

Na de blamage tegen Kepel staat op zondag 10 maart een uiterst lastige wedstrijd tegen Ivo 2 op het programma. De koploper van de competitie komt op bezoek in Helden, later op de dag zou overigens Ivo 1 ook nog op bezoek komen bij het eerste, hierover later meer. Eerst maar eens de wedstrijd van het 2e team dat de punten hard nodig heeft, en getergd is om te winnen na het resultaat van vorige week. Dat is dan ook te zien op zaterdag aangezien de meeste heren het een beetje rustig aan hebben gedaan (op Absil na natuurlijk) die jongen was gewoon weer netjes om n uurtje of 5 snachs thuis. Door naar de wedstrijd: Helden en Ivo doen in de openingsfase niets voor elkaar onder en het gaat dan ook goed gelijk op met elkaar. In de 12e minuut de eerste grote kans van de wedstrijd; Tegel met een mooie opening (enige goeie bal deze wedstrijd van onze kale vedette) op Verstegen die goed voor geeft op Moebel. Die weigert echter zijn kop tegen de bal te zetten en maakt deze kans dus niet af. Na een kwartiertje valt vervolgens de door blessures getergde Smeets helaas uit. Normaliter veldspeler Jesse Gielen van de A1 valt vervolgens in voor onze brokkenpiloot, en een doet dit boven alle verwachtingen goed. Kort hierna een spelden prikje van Mo die van een meter of 20 net over schiet; mogelijk moet trainer Silky Smooth van H4 nog maar eens een keer naar H2 komen kijken sinds Mo een mini-cooper chick heeft opgeschreven want hij was klaarblijkelijk niet onder de indruk van onze vleugel flitser. In deze wedstrijd moet ik hem overigens wel gelijk geven, Mo leek uitgeput maar dat werd later uitgelegd doordat Mo de hele nacht zijn best heeft moeten doen. Begrijpelijk dus. Er volgen in de eerste helft nog enkele kansen aan beide kanten (eentje mooi opgezet door de Witte met een snelle balverovering aan de zijlijn), maar het blijft 0-0 tot aan de rust. 0-0 met rust tegen de koploper zou je zeggen dat je tevreden zou zijn, maar toptrainer Matje (die het volgens bepaalde krankzinnige heldenaren niet meer op de rit krijgt) zag kansen tegen Ivo. Tegel wordt er in de rust uitgehaald en Biggie wordt gebracht in de spits. Moebeltje gaat een linie naar achter. Binnen 5 in de tweede helft minuten had onze super sub hem binnen liggen. Biggie kopt een goed aangesneden vrije trap van Mo achter de keeper, 1-0. Nog geen 10 minuten later ligt overigens ook de 2-0 binnen, Verstegen gaat goed buitenom bij zijn tegenstander en zijn voorzet wordt prachtig met buitenkantje links binnen gewerkt door Keunes. Hierna nog een klein slotoffensief vanuit Ivo maar Jesse houdt zijn doel knap schoon.

Helden pakt dus 3 punten van de koploper en lijkt ‘Kepel’ dus voor de 2e week op rij een handje te helpen. Echter wordt dit cadeautje niet uitgepakt door de buren want ook zij verliezen op deze zondag.

Door naar de 3e helft, waar VV Helden nog maar eens even voordoet hoe je een super Sunday viert; 6 punten van Ivo met over 2 wedstrijden een klinkende 5-0 voor Helden. Daarna gaat het feest in de kantine nog lang door (en voor sommige ook na de kantine, toch Breukie?). Ook in de 3e helft verslaat Helden Ivo in meerdere aspecten maar ik moet zeggen dat de spelers van Ivo goed hun best deden. Graag wil ik al onze bezoekers uit Velden dan ook bedanken voor het heerlijke feestje! Verder verwijs ik u door naar het fotoverslag voor de status in de kantine.

Volgende wedstrijd (morgen dus) tegen TSC, deze pot wordt getekend door de afwezigheid van Knapen, die gaat (samen met ondergetekende) weer eens kijken of hij met wat schmink van de WC af kan komen in Engeland. Ik zal wel een verslagje schrijven mocht iemand zich zo vrij voelen om voor mij aantekeningen te maken.