5984NJ
KONINGSLUST
tel. 077-4653226

Beste Lezers, Lezerinnen, supporters van de Dames 2,

....."Soms is het leven zo oneerlijk.... "   dat moet menig Koningslust supporter gedacht hebben na 2x 45 minuten voetbal op het bijveld van Sportpark "De Lust" in Koningslust.  En de spelers van Koningslust zullen dat al helemaal gedacht hebben. En helemaal ongelijk kan ik ze daarin niet geven. Er waren vandaag genoeg momenten dat de score er anders uit had kunnen zien.  Had kunnen zien, want feit is dat uiteindelijk Helden met een 0-2 winst richting kleedkamer loopt. Het was niet altijd best, maar vandaag waren we in ieder geval wel iets effectiever met de kansen die we kregen dan vorige week.

De blessurebank is de laatste weken wel wat voller aan het lopen. Zo zijn Ivy, Mila en Noelle er niet bij. Ook Levi is maximaal maar 45 minuten inzetbaar. Daarom waren we blij met de hulp van een aantal dames van VR1 (waarvoor onze dank). Leuk dat ook Melle er ook een keertje bij was vandaag, om de meiden naar de overwinining te coachen. Met de bekerwinst met zijn zaalvoerbalploeg op zak zat Melle natuurlijk in de winning mood en was het dus maar te hopen dat hij deze 'mood'  over kon dragen op de dames vandaag. Kijkend naar de warming up had ik daar wel zo wat twijfels bij, want heel energiek zag die er nog niet uit.

En ook tijdens de eerste minuten van de wedstrijd is te zien dat Koningslust er meer energie in weet te gooien dan dat onze meiden dat doen. Niet dat dit tot kansen leidt, maar duels zijn meer in het voordeel van de dames in het geel/zwart. Toch zie je dat Tess en Rinske af en tot al gevaarlijk richting keeper kunnen komen, maar de keepers aan beide kanten zijn op de eerste schotjes beiden de winnaar.

Na een minuut of 20 lijken we toch op voorsprong te komen na een goede spelhervatting van Joyce op Levi, die vrij door kan lopen, maar de bal met links net voorlangs schiet. Rinske doet het 10 minuten later net iets beter. Zij gaat er op links vandoor, omspeelt haar tegenstander en schiet de bal met links in de lange hoek. Het staat 0-1.  Of het verdiend is, weet ik niet, maar effectief is het zeker.

Toch is Koningslust niet uit het lood geslagen en zij gaan vol energie op zoek naar de gelijkmaker. Maar keeper Joyce komt niet echt meer in de problemen in die 1e helft, die we met een 0-1 voorsprong kunnen afsluiten.

In de tweede helft zijn de dames van Vr1 gewissseld, zij kunnen richting de wedstrijd van de Heren 1 in Grashoek en nemen onze eigen toppers het weer over. Zoals gezegd moeten we Levi missen. Zij was al niet fit en een ongelukkige botsing met haar directe tegenstander heeft het er niet beter op gemaakt. Dat gold overigens ook voor de tegenstander, die de wedstrijd evenmin uit kan spelen. Beterschap aan beiden.

In de eerste 20 minuten is het Koningslust wat de klok slaat. Eerlijk is braaf; wij komen er niet aan te pas en als je de thuisploeg zo ziet voetballen, dan snap je niet dat ze zo laag op de ranglijst staan. Krijgen ze dan ook echt grote kansen..... nee dat niet echt. 1 Bal raakt bovenkant lat, maar de rest gaat naast, wordt goed geblokt, of gepakt door Joyce. En dat veklaart dan misschien wel weer de plek op de ranglijst.

En terwijl Koningslust dus veel energie legt in die eerste 20 minuten van de 2e helft is het wederom Helden dat tot frustratie van de hele geel/zwarte bank op een 0-2 voorsprong komt. Net als vorige week is het Jans van onze MO17 die de bal het laatste zetje geeft na een goede aanval, die spaarzaam zijn vandaag. Het geloof is er dan ook een beetje uit bij de thuisploeg. Ook de puf is er een beetje uit bij de dames, die heel hard gewerkt hebben, maar dat heeft ook veel energie gekost. Helden lijkt hiervan te gaan profiteren, maar doet dat dan weer net niet. In die laatste 20 minuten zijn wij het die de opgelegde kansen krijgen om de voorsprong minimaal te verdubbelen, maar Rinske en Tess verzuimen de score nog verder uit te breiden. Koningslust is echter niet meer bij machte om het nog spannend te maken.

Ik kan me het gevoel van de dames wel enigszins voorstellen; het leven is niet altijd eerlijk.  Maar weer niet getreurd dames: volgende week is er weer een nieuwe kans voor jullie op een goed resultaat.

En  wij?  wij mogen ons opmaken voor de tweeluik met DFO.  Zondag 21 april mogen we eerst naar Kelper Oler. Een week later komen zij bij ons op bezoek, maar hier tussenin zit ook nog een midweekse inhaalwedstrijd thuis tegen ONDO (25-04).  Kortom deze maand mogen de dames nog 3x aan de bak.  Heel veel succes dames.