5e klasse 2

28 april 2024 11:00

S. Philipsen

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de Dames 2,

En weer speelden we een wedstrijd afgelopen zondag. Dat is de 3e wedstrijd nu in korte tijd. Na de 0-2 in Koningslust, de 12-0 thuis tegen ONDO zat de spirit er natuurlijk goed in. Alle reden om dat zo te houden. Konden we dat afgelopen zondag ook met een compleet 11-tal doen?  Nee natuurlijk niet, die vlieger gaat bijna geen enkele zondag (of door-de-weekse dag) op.  Vandaag misten we onze vaste krachten Lisa, Isa, Lot, Ivy, Jans, Noelle en Sem. Allen weer om uiteenlopende redenen. En dus waren we weer erg blij met de komst van Joyce, andere Jans (MO17), Charley, Isabel en Renee.

Zoals gezegd zaten we er lekker in na de vorige 2 potjes en dus was het zaak om dat goede gevoel te houden, of om met de taal van de dames te spreken:  om in "de Flow"  te blijven waarin we zitten .  Wat weten we van de DFO'20 ?  Nou niet heel veel behalve dat het maar niet wilde  lukken om tegen elkaar te spelen. Deze wedstrijd had ongeveer al 12 data gehad, ook dat weer om uiteenlopende redenen, maar ik wil wel mijn lezers behouden, dus ik zal die niet hier allemaal gaan opsommen. Mensen die het toch willen weten, moeten mij er maar naar vragen op de club.

De wedstrijd dan...  Na een redelijke warming up, snel nog even met elkaar naar binnen gegaan. Daar elkaar nog eens recht in de ogen gekeken en strategie besproken. Duidelijke taal: duidelijke doelstellen:  winnen en publiek vermaken.

In de eerste helft is het duidelijk dat wij het overwicht hebben en het betere van het spel. Maar het is ook duidelijk dat de DFO een andere ploeg is als ONDO en vandaag gaan we geen telraam nodig hebben. De eeste speldenprikken zijn daar, maar in de 17e minuut is het Levi die de trekker echt overhaalt. Met een mooi afstandschot laat ze de tot dan toe foutloze keeper kansloos. Niet dat de keeper nu wel een fout maakte, deze bal was simpelweg onhoudbaar. De 1-0 is daar en nu door. Dat is ook wat de dames proberen, maar daarmee worden ze wel wat overmoedig, waardoor er achterin wat ruimte ontstaat waar de dames in het zwart handig gebruik van maken. Dit resulteert in 2 aardige kansen en even is het gevaarlijk. Maar de ballen gaan uiteindelijk toch ruim langs de goal of zijn een prooi voor onze doelverdediger.

We zijn dus gewaarschuwd en het spel speelt zich weer grotendeels af op de helft van onze tegenstander. Zeker met de forse wind-mee die we hebben. Maar hoe hard de aanvalslinie ook werkt (Anouk, Tess, Rinske, Laure, Isa), de bal wil er (soms op miraculeuze wijze) niet in. Misschien ligt het aan de kramp die een van de dames die nacht ervoor in bed heeft gehad. Ik zal geen namen noemen en ook geen reden van de kramp, maar het schijnt dat deze heel spontaan is op komen zetten.

de pijnlijke kuit word 'onder handen genomen' na de wissel, eind 1e helft.

Dan besluit Joyce de bal maar eens uit te trappen. De bal wordt gedragen door de wind valt voor de voeten van Tess, die de keeper met 1 simpel tikje omspeelt, maar de bal heeft nog zoveel snelheid dat deze net langs de verkeerde kant van de paal rolt.
En zo gaan we uiteindelijk met slechts een 1-0 voorsprong de rust in. En dat betekent dat er nog niets gewonnen is, maar alles nog verloren kan worden. Dit krijgen de dames ook mee in de kleedkamer. Ondanks het feit dat er goed gevoetbald wordt hebben we onszelf te weinig beloond en zo hebben we onze tegenstander nog 'in leven' gehouden.  En dus beloven we elkaar hier in de tweede helft wat aan te gaan doen,

En we houden woord. Vraag me niet helemaal hoe. Vraag het Isa ook niet, maar het gebeurt wel. Het is weer een van de vele hoekschoppen de we krijgen. Rinske draait deze gevaarlijk in. Er hoeft maar een hoofd tegenaan en...........doelpunt.  Maar ach, een schouder of rug kan natuurlijk ook. En laat Isa nou net op de goede plek staan. Ze maakt een kromming met haar rug en kaatst de bal zo (bewust / onbewust? ) achter de doellijn. Feit is dat het een doelpunt is en de 2-0 staat op het scorebord. Ook is dit het 1e doelunt van Isa vd BEUKEN. En die wordt natuurlijk ingelijst.

Met de 2-0 op zak voetballen de dames nog een tandje beter en DFO komt er niet echt meer aan te pas. Wie er wel aan te pas komt, is de keeper van DFO, want die zorgt er met mooie reddingen voor dat de voorsprong maar niet groter wil worden. En dat betekent dat we nog niet helemaal veilig zijn. Toch blijft het erg rustig in de 16m voor Joyce.

Voor de laatste 20 minuten komen er weer verse spelers in het veld. Ook doelpuntenmaker Isa vd BEUKEN krijgt haar publiekswissel.
Onder luid gejuich en met een dikke high Five van coach Breuky verlaat zij breedlachend het speelveld.

High Five voor de speler van de wedstrijd.

Helden blijft in de resterende 20 minuten ook de sterkere ploeg. En kansen blijven komen. Het is weer een hoekschop waarbij Tess uiteindelijk de wedstrijd spreekwoordelijk in het slot gooit, door de 3-0 binnen te tikken.  De winst kan nu niet meer verloren gaan.

De scheidsrechter vindt het na 90 minuten ook wel welletjes en besluit de wedstrijd niet langer te rekken door direct op zijn fluit te blazen.
De 3 punten zijn weer binnen, we klimmen naar plek 4 en we blijven dus in onze Flow...

Op naar donderdag 2 mei, wanneer we alweer tegen dezelfde dames mogen optreden. Dan weer met miniaal 6 andere speelsters (het blijft damesvoetbal), maar wel met dezelfde coach.

Zou het de dames lukkken om overwinning 4 (op een rij) binnen te slepen.  We gaan het meemaken. Tot de volgende !!!