6035PK
OSPEL
tel. 0495-633060

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de dames 2,

Ondanks de regen konden de dames gelukkig vandaag wel de wei in, daar waar de velden in Helden afgelopen dinsdag nog afgekeurd werden, waardoor de bekerwedstrijd tegen Sparta niet door kon gaan, jammer genoeg.

Nou moet gezegd worden dat het maar weinig gescheeld had, of het veld in Ospel had ook afgekeurd kunnen worden. Maar of het nou door de regen kwam? Het leek op sommige plekken wel of er een hele kolonie konijnen gegraven had. Dus oppassen geblazen voor blessures dames. Over blessures gesproken; Lot Arts kon vandaag helaas niet meedoen, vanwege een knieblessure. Ook Meike moesten we missen, want werken in de Zorg is ook belangrijk en Zorg stopt niet op vrijdagmiddag 17:00 uur.

RKSVO vandaag de tegenstander in (weer) een uitwedstrijd. De trotse koploper tot nu toe en dus waren we erop gebrand om het de koploper extra lastig te maken. En dat is gelukt, maar helaas niet lastig genoeg vandaag. Helden kwam net tekort in een spannende wedstrijd waarin we heel lang voor stonden met 1-2.

De wedstrijd begon zeker gelijkwaardig en uit een prima aanval over links is het de weer herstelde Sem die snoeihard op de keeper afvuurt. De keeper weet de bal nog hafl te keren, maar Rinske is er als de kippen bij om de bal alsnog in de goal te rammen.  De 0-1 staat al na 7 minuten op het bord. Dat is natuurlijk een opsteker tegen de koploper, die echter meteen begint te drukken, op zoek naar de gelijkmaker.
Babs, niet geheel fit, staat vandaag prima te keepen in die eerste faste van de wedstrijd. Een afgevallen bal wordt opnieuw in de 16 gebracht en wordt ook prachtig binnen geschoten....  maarre.... he   dat is toch buitenspel? Hallo scheidsrechter .....  Onze eigen grensrechter (moet gezegd worden,), vlagt ook niet heel resoluut. Maar dit had de scheidsrechter eigenlijk ook zelf kunnen waarnemen lijkt het. Hij verschuilt zich echter achter het feit dat er niet (duidelijk) gevlagd wordt en dus telt ie.

En dan kan je maar één ding doen natuurlijk en dat is opnieuw gaan knokken. En knokken doen de dames. Het voetbal is lastig (maar dat geldt voor beide teams). Sem wint haar duel en stuurt Rinske weg op links. Die weet Tess te vinden en ook Tess komt voor haar directe tegenstander en tikt de bal achter de keeper. We staan weer voor. 1-2.

In de resterende 20 minuten van de eerste helft staat Babs prima te keepen. En een paar keer komen wij prima opstomen, echter zijn de ballen net niet op maat en Sem beloont haar goede spel niet met een doelpunt bij een goede kans.

En zo gaan we met een 1-2 voorsprong de kleedkamer in, daar waar het misschien wel 0-2 had moeten zijn.... Op mijn wandeling richting kantine vang ik een gesprek op tussen de lachende doelpuntenmaker van RSKVO en een supporter: "ik stond dik buitenspel", riep ze hem toe terwijl ze ook richting kleedkamer loopt...Tja.........

In de tweede helft is het geen verrassing dat de thuisploeg vol op de aanval gaat. Inmiddels staat bij ons Imke op goal, omdat Babs (na een week griep) nog niet fit genoeg is om een hele wedstrijd te spelen. En Imke weet haar goal knap schoon te houden. Soms met kunst en vliegwerk, een keer ook de paal. die ons redt. Het is toch wachten op de gelijkmaker. Maar aan de andere kant blijven we er soms gevaarlijk uitkomen, maar Sem weet een van die uitvallen net niet af te ronden met een doelpunt. Voor haar is het ook weer de eerste wedstrijd na er een tijd uit gelegen te hebben en dus beginnen de krachten af te nemen.

Inmiddels zijn we minuut 75 voorbij en de thuisploeg voert de druk nog nog maar eens verder op. En dan maken zij toch wel de verdiende gelijkmaker, eerlijk is braaf. Het is een schot in de verre hoek, die onhaalbaar is voor Imke.

Nog even volhouden dames, want een punt zou toch wel verdiend zijn. Maar RKSVO ruikt nu bloed. En zij blijven drukken.
Een ongelukkige botsing in de 16 leidt tot een penalty voor de thuisploeg. En dus de kans om voor het eerst op voorsprong te komen vandaag. En dat lukt. De 3-2 wordt in de 82e minuut gemaakt.
Helden probeert nog wat het kan, maar de krachten zijn nu echt op bij de meiden. De wedstrijd duurde net 10 minuten te lang.

Toch een sjappoo, ondanks dit verlies kunnen de meiden met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten.

Nu dinsdag hopen we dan toch echt de bekerwedstrijd thuis tegen Sparta te kunnen spelen. Mocht het weer ons niet gunstig gezind zijn, dan zullen we naar Sevenum toe moeten omdat zij daar het kunstgras hebben. Op zondag mogen we het dan weer eens thuis proberen en wel tegen een 'oude bekende', Neer zal dan onze tegenstander zijn, en met die dames hebben we nog een appeltje te schillen.

Veel succes en tot ziens op Sportpark Kerkeböske.