7 april 2024 12:00

P. Maessen

Beste lezers, Lezerinnen,  Supporters van de dames 2,

De competitie begint zo langzamerhand in een fase terecht te komen waarin de beslissingen gaan vallen.
In ieder geval in de heren competities wel. In de damescompetities is dat soms toch wat anders, want daar wil nog wel eens een wedstrijdje uitvallen, of verplaatst moeten worden. Paaspop, werken in de zorg, weekendje weg, ik weet niet welke excuses er allemaal zijn, maar vraag het alle wedstrijdsecretarissen van de voetbalclubs met damesteams en ze krijgen al een migraine aanval bij het horen van de term 'dames'...  ik kan er ook niets aan doen, maar na menig jaren het damesvoetbal gevolgd te hebben moet ik het ook toegeven dat dit wel een typisch gevalletje 'damesvoetbal' is  en alle respect voor alle wedstrijdsecretarissen.

Kijken we naar onze competitie dan draait het kampioenschap nog om 2 teams. Zoals gezegd zit er nogal wat verschil in het aantal gespeelde wedstrijden; zo speelde DFO '20 slechts 13 potjes, daar waar MVC er al 18 heeft gespeeld....  Bij de kampioenskandidaten, S.V. Argo en Slekker Boys zit het iets dichter bijeen; SV Argo (nr 1) speelde er 17 en achtervolger Slekker Boys tot nu toe 15.  Verschil in punten nu is 8, dat lijkt dus veel, maar als de Boys haar wedstrijden winnen, dan is dat slechts een verschil van 2 verliespunten; de strijd is dus nog geheel open. En beide ploegen moeten nog 2x tegen elkaar.

De Slekker Boys waren de tegenstander van onze dames. Wat weten we nog van de heenwedstrijd?  Geen fijne herinneringen; kunstgras, koud weer, dik verlies en het meest vervelende; een vervelende blessure voor Meike die wedstrijd, waardoor zij er weken uit lag.  Snel vergeten dus en met goede moed de thuiswedstrijd ingaan.

En wat kan ik zeggen van die wedstrijd?  Het gras had wel gemaaid mogen worden dat ten eerste. Het veld was zwaar en de bal rolde niet al te best, wat soms ook wel weer tot spanning en sensatie leidden. Wat ook tot sensatie leidde was een dood dier (ik kon niet zien wat het was) op het veld. Maar gelukkig wist de scheidsrechter hier wel raad mee, waardoor er snel verder gespeeld kon worden.
Het scoreverloop was ons allerminst gunstig gezind. De Slekker Boys (or Girls) waren zeer effectief en een paar kansen waren voldoende om in de hele wedstrijd 3x te scoren. Het eerste doelpunt viel na een minuut of 10 in de eerste helft. Een op dat moment verdiende voorsprong. Maar wij werden steeds een beetje sterker, maar vonden of de doelvrouw op ons pad, of mikte de bal net iets te hoog....
Dan komt toch die 1-1....  het is een pracht van een aanval die na een 1-2 tje met Lot en Levi bij die laatste eindigt. 1 op 1 met de keeper schiet Levi goed in.... maar het is de katachtige reactie van de keeper die de bal toch uit de goal weet te houden. En zo gaan we met een 0-1 ruststand de kleedkamer in, maar is het gevoel niet slecht.  Alleen bij Mila van Breukelen is het gevoel helaas wel minder goed, en dan doel ik op het gevoel in haar enkel..... een dikke bult en einde wedstrijd na 30 minuten spelen. Sterkte gewenst. Ook sterkte voor Lisa, die nog eerder uitviel en helaas niet meer kon spelen de rest van de wedstrijd.

Met invallers van Dames 1 (die hun wedstrijd ook weer eens niet door zagen gaan) en supersub Jans (Flietstra) van de MO17, zou het misschien lukken om de ban te breken. Jans was overigens in de 1e helft al ingevallen voor de uitgevallen Lisa.
Wel weten we, dat Lieke en Anke wat breekbaar zijn en dus niet al te lang mee zullen doen. Isa krijgt even de rust voor het harde werken. Daniek zal de hele 2e helft mee kunnen strijden.

Streep door de rekening is dan toch de te snelle 0-2 die we om onze oren krijgen. Joyce staat misschien net wat ver voor de goal en het afstandschot is voor haar niet meer haalbaar. Maar de inhaalslag wordt evengoed ingezet en we weten de Slekker Girls echt onder druk te zetten. Kansen zijn er, maar zij hebben vandaag een keeper, die niet van wijken weet. Dit tot frustratie van de aanvalslinie, die knijterhard blijft werken. Ook met de komst van Kris op de rechtsbuiten positie weten we de druk nog verder op te voeren. Uit een corner is het uitgerekend de weer binnen het veld gekomen Jans Flietstra die de 1-2 binnen volleert. Dat heet nou een 'gouwe wissel'.

Er zijn dan nog ongeveer 10 minuten te gaan en iedereen maakt zich klaar voor de eindstrijd richting het verdiende gelijkspel.... maar dan volgt de grote domper.  De 1-3 valt uit het niets. Het is een schot van heel ver. Ik vraag me af of ie bewust is geschoten... maar wederom valt de bal in een boogje over de verbouwereerde keeper Joyce.... En de 1-3 is een feit. Naast de dug-out van Helden klinkt een heel opgelucht gejuich..  Coach Breuky krijgt na afloop meerdere complimenten, maar met complimenten heb je geen punten.

KAMPIOENEN
Toch ben ik als Razende zeer trots op deze groep meiden, waarvan sommigen net 1 jaar voetballen, sommigen met zichzelf in gevecht zijn, sommigen doorgaan totdat ze erbij neer vallen, maar allemaal samen 1 TEAM zijn en die dus altijd voor elkaar klaar staan, op de donderdag met 20 vrouwen sterk komen trainen en na de wedstrijd met 20 (of meer) vrouwen de derde helft vieren.

Dat zijn voor mij de echte KAMPIOENEN. !!

Julie Razende.

Nawoord:
Vanaf deze plek wens ik de Slekker Girls veel succes toe in hun kampioenschapsstrijd. Daarvoor zullen ze moeten excelleren tegen de SV Argo. En over een paar weken is het nog Helden - SV Argo  en als die dan nog geen kampioen zijn, dan zullen wij onze huid zo duur mogelijk verkopen, net zoals we dat afgelopen zondag hebben gedaan.