5e klasse 2

3 maart 2024 12:00

Anoniem

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de Dames 2,

Het zijn drukke tijden voor de Razende en dus hebben jullie wat langer moeten wachten op dit verslag van de wedstrijd van afgelopen zondag. Dus het kwam goed uit dat Linne (tegenstander van vandaag) afgelopen donderdag met een telefoontje kwam met de melding dat wij niet hoefden te komen vandaag (het begint al te wennen). En dus konden we lekker uitslapen vandaag, want daar in Linne zijn het vroeg vogels, die de wedstrijden thuis al om 09:45 uur spelen en dat is eigenlijk geen tijd voor onze dames.  Ook voor de Razende eigenlijk goed nieuws, want zo was zijn zondagochtend ook vrij om alle verslagen bij te werken en zo ook deze.

Dus de archieven erbij genomen en weer even de wedstrijd van vorige week herbeleven. Het was de thuiswedstrijd tegen DESM uit Weert. De heenwesdtrijd werd een spannende pot, eindigend in een 2-2 stand. Onze meiden vonden dit een van de beter voetballende ploegen uit de competitie die eigenlijk veel te laat staan op de ranglijst. De ontvangst van de Dames op Sportpark Kerkeböske was hartelijk en beide coaches zaten al gezamenlijk aan de bar een kop koffie te drinken, toen ik binnenkwam. Ik mocht er niet bij komen zitten, want de heren zaten samen de strategie te bepalen, hoe er weer een spannend potje van te maken, met uiteindelijk wel hun eigen team als winnaar uiteraard.

De wedstrijd ontvouwde zich weer als een spannend duel. Lang, heel lang bleeft het 0-0 in de eeste helft met kansen aan weerszijden. Bij ons in het doel wederom Noëlle die zich kranig weerde. Met een bovenbeenblessure kon zij eigenlijk niet spelen, maar in het doel hield zij deze in de eerste helft toch schoon... of ja.... dus niet helemaal, want in de de 43e minuut is het toch raak voor DESM.  Het begint bij een fout aan onze zijde, waardoor de dames in het geel/zwart de aanval overnemen. Onze verdediging is wat verrast, evenals Noëlle en de 0-1 staat op het bord.

In de rust even de koppen bijeen in de kleedkamer. Niets aan de hand, zegt coach Breuky, want vorige week stonden we 2-0 achter. Ook vlagger Bram (waarvoor dank) heet nog bemoedigende woorden voor de dames. En vol vertrouwen stormen de blauwen weer het veld op. In de 2e helft zijn de bedoelingen duidelijk; erop en erover.  Maar dit blijkt toch wel een lastige opgave. DESM is taai en de keeperster, klein van stuk, maar zeer rap, weet de ballen goed tegen te houden. Maar in de 70e minuut lukt het dan toch. Loon naar werken. Het het is Lisa die de bal op de pantoffel neemt en nu wel gebruik maakt van de lengte van de keeper. De bal vliegt hoog in de touwen.  De 1-1 is daar en dat is dik verdiend.

DESM is aangeslagen en nu is het moment om dus 'erover' te gaan. Maar dat 'erover' wordt 'eronder' .....
We staan eigenlijk nog na te genieten van de gelijkmaker als over links DESM uitbreekt. Eigenlijk niets aan de hand, een onmogelijke hoek...... maar niets is onmogelijk zo blijkt in het damesvoetbal.  En of het het zo bedoeld is, of geluk, feit is dat de dame scoort en het is eigenlijk een wonderschoon doelpunt.  Zo eentje die je één keer in je leven maakt of zo.

Die tegenslag komen we helaas niet meer te boven hoe hard we ook werken het blijft bij een 1-2 en zo gaan de punten net als de weer ervoor naar de tegenstander en doen we mindere zaken voor de Zoefiecup, waar we nu ook de Veteranen inmiddels boven ons zien staan.

Niet getreurd. we blijven strijden en de eerstvolgende pot is die thuis tegen RKSVO. In Ospel werd ook dit een spannend potje waar we 3-2 verloren. Thuis nieuwe ronde, nieuwe kansen. En met Coach Tieme aan de zijlijn, want Breuky gaat nog een paar dagen de lange latten onderbinden. Dames: veel succes weer gewenst.