5e klasse 2

25 april 2024 20:00

J.J.M. Hilkens

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van Dames 2,

Wat een weer wat een weer de laatste weken....  Regen, regen en nog eens regen. Vandaag dachten de dames van Helden 2, wat het weer kan, dat kunnen wij ook en dus zorgden zij met allen voor een waar doelpuntenregen afgelopen donderdagavond tijdens de inhaalwedstrijd tegen de dames van Ondo uit Heusden. Het werd maarliefs 12-0 .

De heenwedstrijd in Heusden was de allereeste van de competitie en eindigde al in een 6-0 overwinning. Dus aan het begin van de wedstrijd wisten wij dat we de favoriet waren, maar toch had Ondo de laatste weken opvallende uitslagen. Zo verloren ze dik van Koningslust, maar speelden ze gelijk tegen de nr. 3 van de ranglijst. Het kon dus eigenlijk alle kanten op met dat team. Deze donderdag ging het de kant op van Koningslust en werd het zelfs nog iets erger.

Na 3 minuten ligt de bal al voor het eerst in het netje, na een prima aanval van het duo Rinske en Tess. De laatste maakt het doelpunt.  10 Minuten later is het alweer raak. Lot met een afstandschot in de lange hoek. En weer  duurt  het 10 minuten (je kan de klok erop gelijk zetten) voordat Levi ook haar doelpunt maakt. Het is een terugvallende bal die ze verwoestend hard in de kruising poeiert. De keeper kan de bal alleen maar gehoord hebben.
De 4-0 van Jans (MO17) valt weer 10 minuten later na een prachtige aanvalscombinatie. En zo valt er iedere 10 minuten wat te juichen. Voor de thee valt ook nog de 5-0 binnen. Weer is het Tess met haar 2e van de avond.

In de kleedkamer is de sfeer natuurlijk opperbest en de meiden kunnen niet wachten totdat de tweede helft begint. Toch krijgen ze nog wat goede tips mee van hulptrainer Sander en die passen ze dan ook meteen maar toe vanaf het 1e  fluitsignaal.  Want de bal rolt zeggen en schrijven 23 seconden als Levi er 6-0 van maakt. Een minuut later is het weer raak en staat het 7-0 na een doelpunt van Rinske dit keer. En zo scoren de dames er lustig op los.  Maar Meike is ook belust op een doelpuntje vanavond en steeds vaker schuift ze mee in. En dat loont want slechts 4 minuten na de 7-0 krijgt ze de bal, speelt zichzelf vrij en schiet onberispelijk in de linkerbovenhoek. En dat nog wel met links.

En nog is de honger niet gestild van de dames. Tess maakt 5 minuten later alweer de 9-0  en dan moeten er nog meer dan 30 minuten gespeeld worden. Maar zo snel als de doelpunten vielen, zo snel vallen we droog. 20 Minuten is het spel wat rommelig en vergeten we te voetballen wat we juist in die beginfase zo goed deden. Ook de supporters die de weg naar het sportpark niet hebben gevonden worden nu onrustig op de app en vragen wat er aan de hand is...   Niets is er aan de hand want in de laatste 10 minuten pakken we de draad weer op. Eerst is het Ivy met een hard schot dat op de paal belandt, maar even later scoren we toch. Het is weer Meike met haar 2e van de avond en de 10e in totaal. Het scorebord staat daarmee weer 'gewoon' op 0-0 en dat ziet er voor Ondo ook wat draaglijker uit.
Maar die 0-0 houdt niet lang stand van de 1-0  (11-0) en de 2-0 (12-0) laten niet al te lang op zich wachten. Levi maakt haar 3e (net als Tess) en Mila Stammen weet er ook nog eentje achter de keeper van Ondo te rammen.

De allerlaatste kans is echter voor Ondo. Helden lette even niet op en bij een uitval wordt het nog een corner. De keeper komt mee naar voren en krijgt zowaar de kans van haar leven. De bal raakt de paal nog, maar valt dan aan de verkeerde kant (voor Ondo) achter de doellijn.

de bal komt richting de keeper van Ondo (die in het grijs), maar de bal zou net langs de paal gaan.

Direct na dit gevaar van de gasten fluit de scheidsrechter voor het laatst. Een 12-0 overwinning en daarmee voor ons de grootste van de competitie. Meiden gefeliciteerd en nu op naar de tweeluik met DFO aanstaande zondag thuis en donderdagavond 2 mei uit.

Oh ik zou het nog bijna vergeten: deze is speciaal voor Koningslust omdat ze hier blijkbaar erg in geïnteresseerd zijn: Vandaag deden er 2 dames mee van VR1, Lieke, Joyce, bedankt !
Ook Jans van MO17 deed weer mee.  Jij ook bedankt. Wat is het fijn dat we elkaar als damesteams uit kunnen helpen in tijden van blessures, vakanties en werkende zorgmedewerkers.

Zondag mogen we ook weer 2 dames van Vr1 verwelkomen als ook Jans van de MO17. Dan hoef ik dat in het volgende verslag niet meer te vermelden en zijn ze in K'lust ook weer optimaal geïnformeerd.