Ysselsteyn 2

3e klasse E

5 mei 2019 11:00

Onbekend

10-10-10. Daar leek het wel even op na 10 minuten. Geïnspireerd door de Europese successen van een nederlandse profclub begon Helden 3 met hoog druk zetten en het balletje snel rond laten gaan. Al snel lag de bal twee keer in het netje en stond 2-0 op het scorebord. De in ruime aantallen aanwezige toeschouwers (10 heb ik er geteld) fluisterden zachtjes “10-10-10”… Uit een counter zette Ysselsteyn de 2-1 op het bord. Nog binnen het kwartier maakte Joost zijn tweede en was de marge weer hersteld. Maar Ysselsteyn had er ook zin in, Helden zakte langzaam weer in en gaf nog voor rust de voorsprong uit handen. Aan de 3-3 gingen zeker 10 fouten aan Heldense kant vooraf waarna de bal door de benen van onze inval-keeper Mikey rolde…

De 10 effectieve minuten rust die we hebben werden gebruikt om de thee weg te werken, de strategie te bespreken, het even te laten donderen en de vloertegels in de kleedkamer te tellen.

Amper 10 minuten bezig in de tweede helft breekt de aanvoerder van Ysselsteyn door onze laatste linie en trekt Andy aan de noodrem. Een lichte omhelzing is genoeg om de grote sterke aanvoerder uit balans te brengen. De scheids kan niet anders dan een rode kaart trekken. We staan met 10 op het veld.

De organisatie is weg, niet alleen bij ons maar ook bij de tegenstander. Die weet echter binnen 2x 10 minuten makkelijk drie keer te scoren en een hopeloze 3-6 staat op het bord. Dan staat Helden op en met wat geluk valt de 10e goal van de dag in de 72e minuut. 4-6.    Even later benut Joost een penalty en maakt zo zijn 3e van de dag. Ysselsteyn loopt zichzelf voor de voeten en heeft moeite met de 10 van Helden. Nog net binnen de reguliere speeltijd is het Jules die de 6-6 (!) op het bord zet, een broodnodig punt in onze strijd tegen degradatie.

Ergens heeft de scheids 4 minuten blessuretijd gevonden en dat wordt Helden fataal. In de dying seconds houdt Ysselsteyn het overzicht en speelt de aller-aller-aller laatste kans uit… 6-7.  Nul punten en een 10e plek op de ranglijst. Met VCH uit de competitie is dit net boven de streep en volgende week op bezoek bij Bieslo die 11e staan….