2 - 3

vv Helden 3 (zon)

3e klasse E

2 december 2018 11:30

Voor de wedstrijd was het de vraag : gaat het door of niet? Buiten vielen een paar druppeltjes en
misschien zou de Roggelse klei wel niet genoeg water doorlaten zodat het veld te nat is. Gelukkig geen
nieuws uit Roggel dus konden we de noppen onder de schoenen schroeven en ons klaarmaken voor
een zware pot. Na in vorige wedstrijden steeds minder kansen te creëren had de technische staf
besloten om terug te vallen op een andere tactiek : 4-4-2 in plaats van 4-3-3. Van het 4e mochten we
de gelouterde middenvelder Tim lenen zodat we wat extra gogme en balvastigheid op het middenveld
hadden.

Tijdens de warming up werd nog de laatste hand/steekschep aan het veld gelegd (foto). Vanuit de
prachtige dugouts zag de technische staf en de wissels dat Helden en Roggel in evenwicht waren de
eerste helft. Het was alleen nog even de vraag of de dugout een oud kippenhok was geweest. Door de
4-4-2 was er meer balbezit op het middenveld, alleen stond de aanval steeds vaker ´op een eiland’.
Beide ploegen kregen weinig of geen echte kansen. Maar in de 44e minuut rolde een Roggelse speler
ineens de 16 in.
Penalty.
1-0.
Thee.

In de rust werd afgesproken om het laatste half uur 4-3-3 te spelen en indien nodig met extra druk.
Maar uit het niks viel na 10 minuten een vrije trap van Timo binnen. Vanaf een meter of 30 legde hij
de bal in het verre hoekje, in de 16 stond iedereen erbij en keek ernaar. 1-1. Langs de kant werd druk
overleg gepleegd, vasthouden aan de 4-4-2 en puntje veiligstellen of toch 4-3-3 en proberen de winst
te pakken. Helaas kreeg Roggel even wat extra energie en vrij snel daarna stond het alweer op
voorsprong 2-1. Terwijl de wissels aan het warmlopen waren legde Timo met een heerlijke pass de bal
achter twee verdedigers,waar Joost hem kon oppikken en een-op-een met de keeper niet faalde. 2-2.
De opdracht was duidelijk: twee verse krachten in het veld en proberen dat punt te vast te houden.
Beide ploegen rommelden nog wat aan, tot in de 88e minuut Helden een corner versierde. Seagal
legde de bal over de keeper bij de tweede paal waar Harm deze snoeihard binnen kopte. Matchwinner