3e klasse E

24 februari 2019 11:00

Onbekend

Vandaag de topper in de kelder van de 3e klasse E. Het was een hele puzzel om een elftal bij elkaar te krijgen, maar uiteindelijk reisde Helden 3 toch met 13 ‘’fitte’’ spelers richting de Bookend. Er werd vandaag zelfs weer een beroep gedaan op de Viking, die zowel de vlag hanteerde en als reservespeler mee ging.  Lorrie wederom bedankt!!!
Helden mocht aantreden op het hoofdveld wat er prima bij lag. Voor de wedstrijd werd er gehamerd dat de start van de wedstrijd belangrijk was. Zo snel mogelijk voor komen zodat de tegenstander meteen de koppies laat hangen. We zijn nog geen minuut bezig en het staat al 1-0 voor de gastheren. Wederom knullig verdedigen aan de kant van Helden en de bal ligt alweer in het netje. De 1e helft was niet om aan te gluren. In een veteranen tempo ging Helden op zoek naar de gelijkmaker. In balbezit grossierde Helden in balverlies en mede hierdoor kwam VCH meerdere malen gevaarlijk voor het doel van Helden. Toch kreeg Helden na 20 minuten een dot van een kans. Gulio ging alleen op de doelman van VCH af en lobde de bal over de keeper. Iedereen telde al een doelpunt maar de bal plofte tegen de lat terug bij de keeper in de handen. Dit was meteen een van de laatste acties van Gulio. Na anderhalf jaar geblesseerd te zijn sloeg het noodlot weer toe, kermend van de pijn verliet Gulio het speelveld, ditmaal wederom zijn enkel. De 1e helft leverde weinig spectaculaire momenten meer op.

De 2e helft een ander Helden 3 dat uit de kleedkamer kwam. Eindelijk was er wel de beleving en de wil om de punten mee terug te nemen naar Dorp. Al vrij snel maakte Ralf gelijk en Helden denderde door. Binnen 10 minuten was de stand 1-3 door 2 prima doelpunten van Harm. VCH leek rijp voor de sloop, ze hadden geen wissels meer en meerdere spelers liepen mank over het veld. Toch maakte VCH uit het niet de 2-3, een voorzet werd knap tegendraads binnengekopt. In de laatste 20 minuten kreeg Helden werkelijk waar kans op kans om de wedstrijd te beslissen. De grootste kans voor Ralf, die seconden lang in de 5 meter stond met een geblesseerde keeper op lijn, toch kreeg hij het voor elkaar om de bal langs te schieten. Zo bleef het billenknijpen in de laatste minuten. VCH was op en creëerde geen kans meer en zo floot de scheids na 95 minuten tot grote opluchting van de Heldenaren voor het einde. Een draak van een wedstrijd, maar het belangrijkste zijn de punten. Helden maakt het zichzelf onnodig lastig maar klimt toch een aantal plekken op de ranglijst. Nu eerst carnaval vieren en daarna wederom tegen VCH. Laten we hopen dat we dan vanaf de 1e minuut wakker zijn en er weer 3 punten kunnen worden bijgeschreven.