DES Swalmen 2 (zon)

3e klasse E

19 mei 2019 11:00

Winnen…

Winnen is mooi, samen winnen, samen vieren, samen schapen neuken, samen aan de overwinningspils, 3 punten en niet achterom blijven kijken. Een mooi voornemen voor het volgende seizoen in de 3e klasse. Want dit seizoen lukte dat in de competitie maar drie keer. Omdat degradatie concurrent Bieslo vandaag ook niet wist te winnen speelde Helden 3 zich veilig.

Aan de ene kant een ongekende luxe : 4 fitte reservespelers op de bank, aan de andere kant geen (echte) keeper. Maar dat was eigenlijk niet te merken, serieuze concurrentie voor het keepersgilde in Dörp! Nadat iedereen de haartjes mooi in de gel had gedaan en de tanden gepoetst werd aan de warming up begonnen. Die was ook live te volgen op voetbal TV. Tip : als je een keer niet in slaap kunt komen kijk dan even de warming up van Helden 3.

Na 14 minuten deden we dan toch weer wat we eigenlijk niet moeten doen : op voorsprong komen. Joost stook een balletje door het hart van de verdediging waar Steef al op de brommer zat en verrassend de keeper verschalkte. 1-0. Op de bank werd de treffer nog even terug gekeken op Voetbal TV, de stream loopt een klein minuutje achter. Dat kwam later goed uit, Joost werd diep gestuurd en de grens stak snel de vlag omhoog. Doorspelen gebaarde de scheids. Prima beslissing, op Voetbal TV was goed te zien dat Joost vanaf eigen helft startte. Voetbal TV als VAR  😉 Nog een paar speldenprikjes in de 1e helft maar verder weinig te zien. Als er al iemand via Voetbal TV zat te kijken dan was die vast in slaap gevallen.

Even na rust gebeurde het dan toch weer, mannetje laten lopen en 1-1. In de 60e minuut maakte de verder uitstekende leidende scheids toch een klein foutje. Joost stormde alleen op de keeper af en de laatste man uit Swalmen trok aan de noodrem. Op VAR TV was goed te zien dat het buiten de zestien was, maar doorgebroken speler is normaal rood. De scheids hield het bij geel en een vrije trap. Seagal twijfelde tussen een hard schot of een bananen bal in de verre hoek. Het werd dus allebei niet. Ook voor Helden 3 tellen de oude voetbalwetten : als je ‘m zelf niet maakt… Corner tegen, mannetje kopt ‘m kogelvrij vanaf de 5 meter binnen. Paar minuutjes later staat de 1-3 op het bord en lijkt het klaar. Maar niet voor Timo, die een vrije trap mooi binnenschiet (zie Voetbal TV !)

Het komt niet tot een echt slotoffensief en zo gaat het seizoen als een nachtkaars uit.