5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de dames 2 ,

Al even stond deze wedstrijd op de agenda. Helden vr2 tegen...  een combinatie van 5 verenigingen, te lang om hier op te schrijven, maar kortweg Sparta'18 Vr1 (zonder alle andere clubs/dorpen te kort te doen). Maar ze speelden in het rood-wit gestreept en dus maar even de keuze voor deze naam.

Nadat de wedstrijd 2x eerder was afgelast vanwege het heerlijke herfstweer hier in ons kikkerlandje en de KNVB al in paniek was en ons wist te melden dat de wedstrijd toch uiterlijk 7 november gespeeld moest worden want  oei oei, anders zou de hele bekercompetitie in de knoei komen. En dus werd alles uit de kast getrokken om ervoor te kunnen zorgen dat er gespeeld kon worden. Er werd gebeden tot de weergoden, de regendans werd voorlopig niet meer op Spotify opgezet en dus bleef het maandag (nagenoeg) droog en dinsdag viel er ook geen drup. En dus werd Veld 1 goed genoeg bevonden, waardoor we lekker in eigen huis de wedstrijd tegen de 4e klasser konden afwerken.

Natuurlijk jammer dat we door de week moesten voetballen, waardoor we onze buitendorpse toppers (studenten genaamd) moesten missen. Gelukkig nog voldoende dames over en uiteindelijk voor de zekerheid nog 2 dames van Vr 1 gevraagd te ondersteunen wanneer nodig. Dank daarvoor.

De wedstrijd dan. Het was in die eerste helft wel duidelijk dat deze dames een klasse hoger spelen. Het tempo lag hoger en ook individueel heel prima voetballers bij de tegenstander. Eigenlijk was het nog best een wondertje dat het in de eerste 30 minuten 0-0 bleef... Maar wij hadden natuurlijk Babs in de goal, maar sommige kansen hadden er ook wel in gemogen. Gelukkig voor ons stond het vizier van Sparta nog niet helemaal scherp. Tot die 30e minuut. Een hoekschop wordt door iedereen en alles gemist. Op randje 16 staat nog een aanvalster van Sparta en die schiet hard diagonaal binnen. Joyce (inmiddels ingevallen voor de toch onvoldoende fitte Babs) is kansloos. De verdiende 0-1 staat dan op het scorebord.

Toch blijft het tot aan de rust 'slechts' 0-1.  In de kleedkamer geven de coaches aan dat er nog altijd niets verloren is. Het geloof in een stunt is er nog altijd. "Wacht maar totdat wij de 1-1, maken, dan breekt de paniek los"....

De 2e helft lijkt er wel een ander team van Sparta in te staan. Oke, ook wij staan nu iets beter gepositioneerd, maar we hebben ook wat meer balbezit en we krijgen zelfs de eerste (halve) kansjes. Maar de keeper van Sparta staat op haar post. Ook Joyce staat haar 'mannetje' in de goal, maar heel veel te doen heeft ze nou ook weer niet. Althans, niet zoals in de de eerste helft. En zo is er sprake van een  min of meer gelijk opgaande strijd en dan kan het dus zomaar gebeuren, zoals ook al in de kleedkamer was gezegd. Eerst is het Kris met een schot op de lat/kruising, dat was al een eerste waarschuwing. Maar dan gebeurt het ook echt. We maken de 1-1!!

Het is Lot die de bal vanuit het middenveld oppikt en zelf op kan stomen, Er wordt goed ruimte gemaakt door Tess en Rinske waardoor Lot nog meer ruimte krijgt. Ze schiet.... nee, ze poeiert de bal en laat een verbouwereerde keeper achter. Het staat dus 1-1.
En de paniek is inderdaad daar in de ogen van de tegenstanders. Ze weten werkelijk niet wat hen overkomt. Sparta is ook niet meer in staat om het goede spel van de eerste helft op te pakken. Wij daartentegen gaan gewoon door en Rinske krijgt nog een goede kans, maar de hoek is lastig en de keeper verkleint de goal ook goed. Dan gaat de vinger van de scheids in de lucht. Nog één minuut. Kris en Meike worden weer terug gewisseld. Waren kapot, maar zijn nog fit genoeg om 1 penalty erin te rammen als het moet.

En penalty's komen er.

Wat zouden de Penalty's brengen...... nou: een overwinning.

De penaltyserie is uitermate spannend. Maar uiteindelijk weten wij 4 van de 5 pingels erin te schieten. Sparta daarentegen scoort er maar 3 (met dank aan Joyce). En dus betekent dit dat WIJ DOOR ZIJN !!

En dat zomaar op een door de weekse dinsdag in november. Uiteraard werd dit even gevierd in de kantine.

Zondag staat er weer (een vroege) pot op het programma. Het wordt weer een uitwedstrijd. Dan weer 'gewoon' voor de competitie.