3e klasse C

31 maart 2019 14:30

Onbekend

Afgelopen zondag stonden de nummer twee en drie van de Derde Klasse C tegenover elkaar. In Liessel trof Helden de ploeg waarvan het twee jaar geleden de strijd om promotie naar dezelfde Derde Klasse verloor. Dat de teams elkaar niet heel veel ontlopen was terug te zien op het veld en in de uitslag. Beide teams deelden de punten en daar baalden de Heldenaren na afloop nog het meest van.

Helden begon goed aan het duel en had in het begin van de eerste helft een licht overwicht op de gastheren dat vooral loerde op de counter. Naarmate de eerste helft vorderde nam Liessel het heft wat meer terug in handen waardoor de eerste helft gelijk op ging. Grote kansen waren echter schaars waardoor niemand verbaasd was dat er met de brilstand werd gerust.

Na de rust kwam Helden opnieuw sterk uit de startblokken en beloonde de aanvalsdrang na een kwartier spelen. Mike van Lier kwam na een zelf-opgezette combinatie vrij in het vijandelijke strafschopgebied en wist vervolgens de invallende doelman Van Loon te passeren. Na deze voorsprong van de blauwhemden moest Liessel wat meer uit hun schulp kruipen. Veel kansen wist Liessel echter niet te creëren. Aan de andere kant verzuimde Helden nog wat mogelijkheden om de extra weggegeven ruimte om te zetten in de beslissende 0-2 waardoor het lang bij die ene treffer leek te blijven. Door een slecht uitverdedigde bal van Gilian de Bruijn kreeg Rens van Leunen echter plots de mogelijkheid om door te stomen richting het Heldense doel. De rechtsachter wist wel raad met deze aangeboden kans en schoot drie minuten voor het einde de gelijkmaker binnen.

Na deze gelijkmakende treffer was er nog te weinig tijd over voor beide ploegen om alsnog aan het langste eind te trekken waardoor de punten gedeeld werden. Helden ziet door dit gelijke spel SC Helmondia langszij komen. Donderdag aanstaande heeft Helden in een rechtstreeks duel met de Helmondenaren direct de kans om de derde plaats opnieuw over te nemen.