vv Helden JO17-1

Hoofdklasse 2

12 oktober 2019 15:30

Beste lezers, lezerinnen en supporters van de JO17-1G,

Laten we eerlijk zijn: Een paar dingen weten we zeker:  Zo weten we dat mannen geen kinderen kunnen krijgen, de wereld rond is en dat Duitsland tot voor kort altijd van Nederland won, door in de blessuretijd het winnende doelpunt te maken. Wat we nog meer met vrij grote zekerheid kunnen zeggen is dat ik, alias razende reporter, beperkte voetbalkennis bezit. Maar wat u nog niet wist is dat ook mijn kennis van de laatste mode, laten we zeggen, niet zo up to date is.  En toch beste lezers, lezerinnen, kan ik deze keer met grote zekerheid melden dat Helden vandaag een maatje te groot was voor de thuisploeg DESM, maar de broekjes van een enkele  van onze spelers een maatje te klein.

Hoezo??  Nou komt ie dan. Vandaag een wedstrijd tegen DESM. Wat weten we van deze ploeg. Niet heel veel, maar dat is persoonlijk, en kan dus zo tussen het rijtje dat ik eerder al opsomde. Voor mij was het de eerste keer dat ik te gast was op Sportpark  De Moeësdiek, aan de rand van Wieërt. Dus even gegoogeld. De letters staan voor Door Eendracht Sterk Moesdijk (altijd origineel) en de voetbalclub is opgericht, net na de oorlog in 1945. De naam verwijst naar de straat, de Moesdijk gelegen in de wijk Moesel ten zuidoosten van het centrum. Zo weer wat wijzer geworden.

Het eerste dat ik doe als ik ergens voor het eerst ben, is even de grasmat betreden. Vergelijk het maar met een hotel waar je ook eerst even op je bed ploft…. Maar zoals zo vaak de laatste tijd, raak ik wederom diep teleurgesteld bij de aanblik van de arena van DESM:  Zwarte korrels gelegen op een laag plastic, dat op kunstgras moet lijken. Ik kijk om me heen en trek een wat verwrongen gezicht. Een supporter van de thuisploeg kijkt me aan en vraagt met of het me niet zint wat ik zie. Ik moet dat dus beamen, mijn gezichtsuitdrukking had me immers al verraden, waarop hij me zegt: “’Dan ga je toch weer” …..  Wat een warm welkom.

Ach snel vergeten, we zijn hier om het voetbal te kijken van onze heren en ene dame. Maar die dame is helaas alweer even uit de roulatie, maar wel weer op de weg terug. Ook geblesseerd zijn Rick en Lars. Dus een volle bank, maar dan wel met spelers in gewone kleding. En dus is Jan opgeroepen van de JO17-2, die er al een wedstrijd op had zitten. Bedankt Jan. De wedstrijd start en het is meteen eenrichtingsverkeer op het plastic aan de Moesdijk. Maar de doelverdediger is wel wat gewend. Hij keept een puike pot en wordt later uitgeroepen tot man van de wedstrijd (van de thuisploeg dan wel te verstaan). Maar hij kan er niest aan doen dat: Ties L in de 4e minuut de score opent. 0-1 op assist van Guus. Weslie K. in minuut 87 de 0-2 aantekent. Bas vd B in 2 minuten tijd de score verdubbelt naar 0-4. En ook de 0-5 wordt nog voor de rust gemaakt door ED.

En zij zagen dat het goed ging met onze Helden.

De ranja is ook deze rust weer van prima kwaliteit. Zeker bij Nay Twa want die weet de score naar 0-6 te brengen in minuut 1 van de 2e helft. Ook de Breuk pikt weer zijn doelpunt mee en maakt de 0-7.  6 minuten later is het de inmiddels ingevallen Rens J. die de 0-8 aantekent. En nog steeds blijft de keeper van de thuisploeg echt goed keepen. Zonder hem in de goal waren we al lang in de dubbele cijfers aan het tellen. Ondertussen lijken ook de shirts van vv Helden gewenst. De gastheer probeert er soms alles aan te doen om deze uit te trekken bij onze jongens. Het zijn ook zeldzame shirts natuurlijk met APOLLO erop…

Ondertussen voeren wij het tempo nog weer een keer op en is het Rens J met zijn 2e doelpunt, 10 minuten voor tijd. En ook Ties L maakt er nog 2 in de laatste 3 minuten en schroeft zijn totaal op 7 doelpunten nu.

Eindstand een 0-12 voor Helden, oftewel, we waren duidelijk een maatje te groot. Maar wat was er dan een maatje te klein….?  Daar zal ik verder niet over uitweiden, maar ik kan u zeggen dat er wat blauwhemden in het veld liepen die (wat mij betreft) toch echt een keertje even langs Ruijsstraat 23 te Panningen kunnen gaan.