vv Helden 5 (zon)

5e klasse 10

24 november 2019 12:00

Onbekend

Zondag middag, op misschien wel het lelijkste sportpark van de Regio trad Helden 5 aan tegen HBSV 3. Eerst in oude lokaaltjes die nog krap zijn voor een onder-09 team, een wandeltocht langs korfbalveld en schapen over een veredeld bospad met puin erop geflikkerd zodat je noppen nog even lekker afslijten en dat afschuwelijke geluid maken als je er overheen loopt. Uiteindelijk bij de voetbalwei aangekomen kon er na een warming-up van bedroevend niveau worden afgetrapt om 12:00 uur. Helden 5 had enkele blessures dus 3 jeugdspelers (en Reggy Echtsback) kwamen ons versterken. En dat dit een versterking was bleek meteen. Bij de eerste doelpoging ging de bal al hard tegen te touwen na een goede individuele actie van Stan (of Kekske, was het toch Sjors?). Heerlijk om met 1-0 voorsprong te voetballen en het ging dan ook zeker naar behoren, opbouwend via het middenveld, gevolgd door goed combinatiespel kwamen er mogelijkheden om de score uit te breiden. Penalty moment werd weggewuifd (ja, ik zal volgende keer harder schreeuwen) en een paar slordige eindpasses zorgde ervoor dat Helden voor rust niet meer kon prikken. Kwam HBSV dan niet bij de goal van Helden? Jawel, Gé was uiteindelijk de baas bij een ouderwetse scrimmage waarbij ook de paal en Fish even gezellig mee deden en via voorzetten en lange ballen zorgde de thuisploeg ook altijd voor hachelijke situaties voor het Heldense doel. Toch konden we met 0-1 de (overigens prima de drinken) thee gaan nuttigen.

Na rust was het meer van hetzelfde, altans de eerste 20 minuten. Helden dicteerde, maar ook hier geen verdubbeling van de voorsprong. HBSV enkele keren op de Heldense helft, waar ze ook wederom met hoge ballen gevaarlijk werden. Er moet gezegd worden dat we de tweede helft steeds meer de grip begonnen te verliezen, vooral op de spits van de wit-groenen kon Helden geen vat krijgen. Dit leverde veel vrije trappen op, zeker bij deze scheids die toch al graag voor lichte vergrijpen op zijn fluitje blies. Uit zo’n vrije trap wist de aanvalsleider van de thuisploeg dan ook de gelijkmaker te scoren. Wel in buitenspelpositie, Wilbert vlagt zoals dat van hem gevraagd wordt als grensrechter, maar zelfs na overleg laat de scheidsrechter hem staan. Helden haalde hier wel kracht uit en ging meteen weer op zoek naar de voorsprong. Die kwam er dan ook snel, dit keer scoorde wij eens uit een standaardsituatie. Via vele benen en overduidelijke arm (weer geen penalty), kwam de bal uiteindelijk bij Delano die ook via vele benen de bal toch maar zelf binnen schoot. Hierna leek het verzet gebroken en kwamen er meerdere mogelijkheden om er een ruime voorsprong van te maken. Maar zowel de jeugdspelers misten rakelings, Jules was net te laat op een strakke voorzet en ook Boks kan een verre inworp net niet voldoende naar de hoek sturen. Wat resulteerde uiteindelijk in 5 minuten van vervroegde pakjesavond aan de andere kant. Eerst een vrije trap weggegeven op ideale positie = de gelijkmaker. Happen, mannetje niet voor je houden en middenveld niet omschakelen bij balverlies = 1 minuut later een achterstand. En 3 minuten later weer balverlies en slap ingrijpen en 4-2, de pakjesboot kan weer terug naar Spanje. De laatste minuten deden er eigenlijk niet meer toe. Alleen Stan wilde nog meer doelpunten bijschrijven. Ver kwam hij vaak wel, maar doel trof hij niet meer.

Wederom een onnodige nederlaag, die lijken we wel te verzamelen dit jaar. Wel weer laten zien dat we het kunnen, maar o-zo jammer dat we het dan toch op een of andere manier weer uit handen moeten geven na 60 minuten heer en meester te zijn geweest. Zelfs Hout-Blerick kon het eigenlijk niet geloven hoe kinderlijk eenvoudig ze uiteindelijk de 3 punten van ons cadeau kregen. Volgende week hebben we een rustdag, waarna we een week later op de laatste speeldag van dit jaar bij de hekkensluiter Kwiek op bezoek gaan. Waar drie hele belangrijke punten op het spel staan.