Ton Peeters (schot)
14'

3e klasse C

23 september 2018 14:30

Helden is haar terugkeer in de Derde Klasse goed begonnen. Afgelopen zondag werd er in eigen huis met 2-0 van Blerick gewonnen dat ook haar terugkeer in de Derde Klasse kende. De Heldenaren, die vorig jaar overtuigend kampioen werden, wisten hiermee hun winning mood door te zetten.

Voor de rust probeerden de gasten uit Blerick het spel te dicteren. Helden stond dat deels toe en loerde op de ruimte die achter de Blerickse defensie ontstond. Rik Gerrits en Dennis Meho kregen voor rust goede mogelijkheden om Blerick op voorsprong te zetten, maar hun vizier miste scherpte. Aan de andere kant had de Heldense aanvalsleider Ton Peeters zijn vizier wel op scherp staan. Peeters was na een kwartier spelen het eindstation van een vlot lopende aanval waarna hij de Blerickse doelman Hauser met een droge knal passeerde, 1-0. Vlak voor rust profiteerde Peeters optimaal van zwak uitverdedigen door de gasten. Een op een met de doelman bleek Peeters weer aan het langste eind te trekken door de 2-0 op het scorebord te zetten.

Na de rust ging Blerick op zoek naar de aansluitingstreffer. De gasten misten voorin echter de daadkracht die nodig was om de Heldense defensie te slechten. Aan de andere kant kreeg Helden nog wat kansen om Blerick de definitieve nekslag te geven. Met deze mogelijkheden werd echter te onzorgvuldig omgesprongen waardoor de 2-0 de hele tweede helft op het scorebord bleef.

Helden kent met deze overwinning dus een goede start in de Derde Klasse. Volgende week mag Helden het in Maasbree opnemen tegen MVC’19 dat op haar beurt ook goed begon door in Nederweert met 2-3 van Merefeldia te winnen.