68'

3e klasse C

30 september 2018 14:30

Onbekend

Afgelopen zondag stond in Maasbree de streekderby tussen MVC’19 en vv Helden op het programma. Beide teams hadden hun openingsduel gewonnen en daar wilden ze graag een tweede zege aan toevoegen. Beide teams gingen gelijk tegen elkaar op zonder veel kansen te creëren, een gelijkspel leek daarmee een terechte uitslag. Desalniettemin wist Maasbree een van de spaarzame kansen die er ontstonden wel trefzeker af te ronden zodat de punten alsnog in eigen huis bleven.

In de eerste helft hadden beide ploegen wat sterkere fases. Maasbree creëerde een kans over rechts en wist Daan Peeters in stelling te brengen. Nicky van Lier zorgde echter met een uiterste krachtsinspanning dat het schot van de Maasbreese aanvaller in de kiem gesmoord werd. Aan de andere kant wilde Helden een penalty nadat Edwin Heuvelmans neer werd gelegd in het vijandelijk strafschopgebied. Leidsman Bloemen wilde echter van niets weten zodat beide teams met 0-0 gingen rusten.

Na de rust zag het spelbeeld er hetzelfde uit. Beide ploegen leken in evenwicht zonder dat er veel kansen gecreëerd werden. Toch wist Maasbree halverwege de tweede helft een van deze zeldzame kansen binnen te werken. Een knap uitgespeelde aanval eindigde voor de voeten van Clim Moonen die met een knap schot buiten het zestienmetergebied doelman Bouten het nakijken liet. Helden moest na deze treffer wat meer uit haar schulp kruipen om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Gilian de Bruijn was daar tot twee maal toe het dichtst bij. Zijn kopballen miste echter scherpte. Aan de andere kant hadden Daan Peeters en Ron van de Kerkhof de beslissende 2-0 op de schoen. Beide schoten konden echter gepakt worden door doelman Bouten.

Op deze manier loopt Helden voor het eerst sinds bijna een jaar tegen een nederlaag aan. Volgende week mogen de mannen van Rob Jacobs de rug proberen te rechten tegen Ysselsteyn dat tot dusver net als Helden één van haar twee wedstrijden wist te winnen.