Helden leidt eerste nederlaag na winterstop.

1 - 0

vv Helden 1 (zon)

3e klasse C

24 februari 2019 14:30

Afgelopen zondagmiddag is Helden er niet in geslaagd haar goede reeks voor te zetten. In Velden bleek IVO de gelukkigste van de twee door als enige één doelpunt te maken. Helden leed hiermee haar eerste nederlaag na de winterstop. Het kwartje kon zondagmiddag beide kanten op vallen, zo was de conclusie achteraf. Zowel de thuis- als de uitploeg hadden fases in de wedstrijd waarin het domineerde. IVO trok echter aan het langste strootje.

Helden begon voortvarend aan het duel en zag Nick van Lier een grote mogelijkheid op de 0-1 missen. Het was IVO echter dat na een kwartier spelen de ban brak door via een harde kopbal van Rick Broekaart de score te openen. Na deze voorsprong voor de thuisploeg verzwakte de Heldenaren en nam IVO het heft in handen. Scoren deed het echter niet waardoor er met een minimale score gerust werd.

Na de rust nam Helden meer initiatief en ging het nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Het spel speelde dan ook grotendeels af op de helft van IVO maar het duurde lang voordat Helden het overwicht kon omzetten in kansen. Pas in de slotminuten waren Tim Pilon, Ton Peeters en Bas Wijnands dichtbij de, ik denk verdiende, gelijkmaker. Geen van hen had zijn vizier echter op scherp staan. Aan de andere kant had IVO het duel ook kunnen beslissen door gevaarlijk uit te breken. Doelman Nick Bouten hield de Heldenaren echter in de race.

Door deze nederlaag verzuimt Helden het opnieuw om de derde plaats in de Derde Klasse C over te nemen. Ondertussen werden de gaten tussen de ploegen in de grote middenmoot verkleind door een aantal verrassende uitslagen, waardoor Helden zowel naar boven als naar beneden moet kijken. Helden zal desalniettemin met goede hoop richting het carnavalsweekend gaan waarna het op zondag tien maart op bezoek zal gaan bij s.v. Laar.