...
84'

3e klasse C

14 oktober 2018 14:30

Helden is er afgelopen zondag niet in geslaagd haar eerste uitduel in de Derde Klasse te winnen. H.B.S.V. bleek met 4-3 te sterk. Een resultaat dat ze zich in Helden vooral zelf zullen aanrekenen.

Voor de rust werd er niet gescoord. Helden had wel een veldoverwicht maar wist dit niet om te zetten in grote kansen en doelpunten. Na de rust ging het echter hard. Meteen nadat de tweede helft van start was gegaan kreeg Bas Wijnands een opgelegde kans de score voor de Heldenaren te openen. Hij miste echter en zag aan de counter aan de andere kant tot corner verwerkt worden. Deze corner werd vervolgens door een geheel vrijstaande Roy Heesen tot doelpunt gepromoveerd.

De Heldense reactie liet echter niet lang op zich wachten. Binnen twee minuten kon Ton Peeters op aangeven van Gilian de Bruijn de stand alweer gelijk trekken. Helden leek hierna de touwtjes weer in handen te hebben en Freek Kessels kreeg een grote kans om de Heldenaren op voorsprong te zetten. Zijn schot bleek echter een prooi voor doelman Peeters en niet veel later werd Roy Heesen wederom over het hoofd gezien bij een dode spelsituatie waardoor H.B.S.V. alsnog snel weer de leiding nam. De Heldenaren leken aangeslagen door opnieuw snel op achterstand te komen en zagen Dominique Bosman tot ongenoegen na een uur spelen ook nog de 3-1 binnen schieten. De aanvaller mocht opkomen tot het vijandelijke strafschopgebied en zag zijn schot vervolgens onhoudbaar in de kruising vliegen.

Met nog een tiental minuten op de klok leek de wedstrijd beslist te worden toen na zwak uitverdedigen ook nog de 4-1 binnengeschoten werd maar de Heldenaren rechtten alsnog haar rug. Nick van Lier schoof de bal van afstand met links binnen en Ton Peeters scoorde uit een indirecte vrije trap binnen de zestienmeter nadat doelman Peeters te veel tijd trok volgens de scheidsrechter. Nadat de marge verkleint was tot één doelpunt en er nog een paar minuten op de klok stonden drukten de Heldenaren nog extra op het doel van H.B.S.V.. Guus Maessen was erg dichtbij de late gelijkmaker maar zag Peeters knap redden op zijn poging van afstand. Een scrimmage in de allerlaatste seconde belandde daarnaast ook nog op de paal waardoor de Heldenaren niet meer langszij wisten te komen.

De Heldenaren zullen vooral het gevoel hebben dat ze deze wedstrijd uit handen hebben gegeven. Zelf de kansen gemist en aan de andere kant de tegendoelpunten te gemakkelijk weggeven, zo klonk het. Volgende week mag Helden zichzelf op eigen veld revancheren tegen IVO uit Velden.