2 - 2

vv Helden 1 (zon)

3e klasse C

18 november 2018 14:30

Afgelopen zondag stond in Baarlo tussen streekderby tussen Baarlo en Helden op het programma. Helden presteerde tot dusver wisselvallig maar bij tegenstander Baarlo zag het nog wat minder rooskleurig uit. De roodhemden stonden voorafgaande aan het duel op de op een na laatste plaats. Desalniettemin wisten de Heldenaren het overwicht op de ranglijst niet om te zetten in punten. De Heldenaren kwamen tot twee keer toe op voorsprong maar zag Baarlo twee keer binnen een mum van tijd langszij komen waardoor de punten gedeeld werden.

Helden begon sterk aan het duel en zag  Mairen Zeevenhoven dit overwicht na tien minuten omzetten in een voorsprong. Wouter Peeters kreeg vlak na de openingstreffer al meteen alle ruimte om de gelijkmaker binnen te schieten. De Baarlose aanvaller maakte gretig gebruik van deze mogelijkheid waardoor het snel weer gelijk stond. Na deze gelijkmaker ging het voor de rust op en neer en hadden beide ploegen kansen om de voorsprong te nemen. Dit gebeurde voor de rust echter niet.

Pas na de rust nam Helden opnieuw een voorsprong. Ton Peeters werd in het vijandelijke zestienmetergebied vrijgespeeld en zette Helden opnieuw op voorsprong. Wederom kon Helden niet lang genieten van deze voorsprong. Nog geen twee minuten na de 2-1 zorgde Sander Gulev voor de gelijkmaker nadat Helden een voorzet niet verwerkt kreeg.

Na deze gelijkmaker ging Helden op zoek naar een derde treffer. Baarlo werd teruggedrongen op eigen helft maar bleef, mede doordat Gilian de Bruijn een uitgelezen mogelijkheid niet wist te benutten, overeind. De eindstand bleef hiermee op 2-2.

Volgende week wacht Helden wederom een belangrijk duel om zich bovenin de middenmoot te nestelen. Het neemt het dan op in en tegen Melderslo.