Ton Peeters (intikker)
49'

3e klasse C

7 oktober 2018 14:30

Nadat Helden vorige week sinds bijna een jaar weer eens een nederlaag leed wist het afgelopen zondag haar rug te rechten tegen Ysselsteyn. Op eigen veld werd, zonder al te veel moeite, Ysselsteyn met 2-0 verslagen.

Voor de rust had Gilian de Bruijn de thuisploeg met een fraai schot van afstand op 1-0 gezet. Doelman Swinkels had vlak daarvoor nog attent gereageerd op een dieptepass van de Heldenaren maar zag zijn verdedigende werk in de voeten van De Bruijn belanden. Deze aarzelde niet en schoot van ver op het lege doel waarna hij de bal via de lat binnen zag vallen. Daarna vergat Helden de marge op te schroeven door te profiteren van slordig balverlies aan de kant van Ysselsteyn. Edwin Heuvelmans en Mairen Zeevenhoven misten beide grote kansen waardoor de 1-0 bleef staan tot de rust. Voor de gasten was Willem Janssen was nog het dichtst bij de gelijkmaker. Zijn kopbal ging echter naast.

Na de rust kwam Helden goed uit de startblokken. Waar Mairen Zeevenhoven al snel één op één over mikte wist hij niet veel later Ton Peeters met een bekeken steekpass voor het doel te zetten. De Heldense routinier wist wel raad met deze mogelijkheid door de bal koelbloedig binnen te schieten.

Ysselsteyn ging na deze treffer op zoek naar de aansluiting maar bleek niet bij machten om het Helden echt moeilijk te maken. Aan de andere kant kon onder andere Bas Wijnands het duel definitief beslissen maar hij trof zowel de doelman als de paal.

Volgende week wacht Helden een uitduel in Hout-Blerick tegen H.B.S.V. dat tot dusver net als Helden zes punten heeft behaald. De aankomende tegenstander verloor afgelopen zondag voor het eerst nadat Liessel met 1-0 te sterk bleek.