vv Helden 1 (zon)

3e klasse C

10 februari 2019 14:30

Onbekend

Helden is er afgelopen zondag in geslaagd om ook haar tweede wedstrijd na de winterstop winnend af te sluiten. Blerick werd relatief eenvoudig opzij gezet. Eindstand: 0-5.

De Heldenaren begonnen goed aan het duel en zagen Tim Pilon na zeven minuten al voor de eerste treffer aantekenen. De middenvelder wist zich het strafschopgebied binnen te dribbelen en met zijn linkerbeen de doelman te verschalken. Helden kreeg na deze vroege openingstreffer enkele goede mogelijkheden om de score op te schroeven maar het ging net niet zorgvuldig genoeg om met haar kansen. Luca Willems had aan de andere kant voor Blerick de gelijkmaker op zijn schoen. De aanvaller stuitte echter op doelman Nick Bouten die de bal voor zijn voeten weg kon grissen. Achteraf gezien, bleek dit het enige echte wapenfeit van de thuisploeg. Vijf minuten voor de rust wist Ton Peeters de score dan toch te verdubbelen. Peeters draaide goed weg van zijn tegenstander en schoot de bal vervolgens tegendraads tegen de touwen. Helden mocht hierdoor met een nette voorsprong de rust in.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Helden ging voornamelijk op zoek naar meer treffers en die kwamen er ook. Edwin Heuvelmans mocht halverwege de tweede helft een afgeslagen corner opnieuw inbrengen en vond het hoofd van Nick van Lier die de bal hard langs doelman Hauser kopte. Dezelfde Van Lier brak niet veel later op rechts door en gaf Mairen Zeevenhoven een niet te missen kans die dan ook benut werd. Gilian de Bruijn kopte in de allerlaatste seconde de definitieve 0-5 binnen.

Helden mag tot dusver tevreden zijn met haar behaalde resultaten na de winter, met zes punten uit twee duels is er een klein gat geslagen met de ploegen onder zich. Volgende week zondag wacht een thuisduel met MVC’19 uit Maasbree dat zich momenteel op een zesde plek bevindt na de 1-4 nederlaag van afgelopen zondag tegen Merefeldia.