1 - 1

MVC'19 1 (zon)

3e klasse C

17 februari 2019 14:30

Afgelopen zondag stond op een zonnig Sportpark Kerkeböske het duel tussen Helden en MVC’19 op het programma. Beide teams draaien bovenin de grote middenmoot in de Derde Klasse C en op het veld was te zien dat beide ploegen dicht bij elkaar liggen. Het duel eindigde dan ook in een gelijkspel, 1-1.

Voor de rust golfde het spelbeeld op en neer. Zowel de Heldenaren als de gasten uit Maasbree hadden periodes waarin ze domineerden. Desalniettemin wist Mike Peeters Maasbree op voorsprong te zetten toen hij na twintig minuten spelen weggestuurd werd door Ron van de Kerkhof. De aanvaller wist vervolgens doelman Bouten met een lobje passeren. Deze voorsprong bleef tot de rust op het scorebord.

Na de rust zocht Helden wat nadrukkelijker de aanval en zag dit na twintig minuten beloond worden uit onverwachte hoek. Die hoek bleek de cornervlag te zijn toen Edwin Heuvelmans een hoekschop direct achter doelman Caris wist te krullen en de stand daarmee gelijk trok. Helden drong na de gelijkmaker aan op een tweede treffer en Maasbree loerde op de uitbraak. Bijna zag Maasbree haar geduld beloond toen Ron van de Kerkhof vlak voor tijd vrij in mocht schieten maar een goed oplettende doelman Bouten op zijn pad trof. Aan de andere kant wist Caris, in de slotseconden van de wedstrijd, een schot van Ton Peeters uit de bovenhoek te ranselen waardoor de punten definitief gedeeld werden.

Helden houdt gemengde gevoelens over na deze eindstand. Enerzijds is men tevreden dat Maasbree op afstand blijft maar anderzijds hadden ze het gevoel dat er zondagmiddag meer te halen viel. Door deze puntendeling blijven beide ploegen desalniettemin meedraaien in de subtop van de Derde Klasse C. Helden mag volgende week naar Velden om daar tegen IVO te laten zien dat ze daar terecht staan. Maasbree kent een vrij weekend.