Haelen 2 (zon)

Groep 2 23

6 september 2020 12:30

Onbekend

Op een fijne zondagmorgen stond er een bekerwedstrijd tegen Haelen 2 op het programma voor de blauwhemden. Het vierde, dat zwaar gehavend aan de aftrap stond mede door de afwezigheid van Noise, Káka en kersverse papa Thei, begon met maar liefst 9 eigen spelers aan de aftrap. De rest werd opgevuld door verschillende oud spelers van het vierde die tegenwoorden uitkomen in de lagere regionen. Hartelijk dank aan deze mannen voor het uithelpen!

Omstreeks 12:30 werd het beginsignaal gefloten en was het wachten op de eerste kans. Deze bleef echter lang uit want pas na een minuut of 25 was het onze rechtshalf Sil die plots een mogelijkheid kreeg. Helaas werd er te snel geschoten en ketste de bal recht op de doelman af. Enkele minuten later was het weer Sil die oog in oog leek de gaan met de doelman, maar nu was het een verdediger die er een poot tussen wist te krijgen en ook deze kans verkeken was.

Verder was het Haelen dat veel balbezit had maar door het goede kantelen wat die Blauwe telkens deden kwam Haelen tot welgeteld 0 doelpogingen in de eerste helft.

Na de rust duurde het niet lang tot Haelen een kans kreeg. Vanuit links werd er een strakke voorzet gegeven welke binnen geschoten had kunnen worden. Echter was het doelman Mikey die de bal vakkundig op de paal keek. Als je goed kunt kijken, hoef je immers niet te duiken.

De rest van de tweede helft ging de bal een beetje op en neer zonder echt grote kansen. Helden besloot tactisch te wisselen en Totti en Baart respectievelijk links en rechtsbuiten te zetten. Na pakweg 5 minuten pakte dit bijna goed uit. Een lage voorzet van links kwam bij Baart die de bal bijna in het doel wist te werken. Echter was het de grensrechter die voor buitenspel vlagde en er dus geen rebound voor Helden volgde. Rond de 85e minuut werd onze Sammie plots één op één op de keeper gezet en rondde dit vakkundig af door de bal door de benen van de keeper te plaatsen. 1-0 voor Helden, of toch niet?!?! De grensrechter van Haelen was langs de kant vliegtuigen binnen aan het halen en de scheidsrechter ging hierin mee door het doelpunt wegens (volgens velen toeschouwers onterecht) buitenspel af te keuren waardoor de grensrechter een mooie mijlpaal bereikt waarin het 3x op rij Helden 4 vol in de "A" weet te pakken door zijn vlag niet omlaag te kunnen houden. Eindstand 0-0.

Volgende week gaat het Vierde, hopelijk zonder klachten van deze wedstrijd, op bezoek bij ONDO waar het zich bij winst kwalificeert voor de volgende ronde van de beker. Hier zal onze gelegenheids rechtshalf Sil ons van commentaar voorzien.