Groep 2 23

30 augustus 2020 12:00

Onbekend

Beste voetbalvrienden,

EIN-DE-LIJK mochten we weer de wei in. Het Coronavirus maakte begin maart dit jaar een einde aan alle voetbalcompetities. Heel erg jammer want de mannen van Helden 4 hadden de titel nog een beetje in zicht, er was nog hoop. Helaas is dit nu niet meer van toepassing en zijn we gestart met een trainingskamp in de Franse Alpen. Onder leiding van Frankie werden er vele sprintjes getrokken en de vonken spatten er vanaf. Hel gepeesjd allemoal! Vele lieten merken dat ze messcherp waren en dat mochten we vandaag laten zien. De eerste test om te kijken hoe we er voor stonden tot nu toe. Bevo 2 was de tegenstander. Vorig jaar nog lang titel favoriet tot dat Helden 4 langs kwam en ze alle hoeken van t veld lieten zien. (2-10 uitslag). Terug naar de wedstrijd van vandaag.

Om 11.00u werden we verwacht op sportpark Kerkeboske door coach Harie. Hier werden de armen al losgegooid door onze keeper.. (of zaten er toch een paar wespen?) Toen zagen we Beringe aankomen lopen. Een gemiddelde leeftijd van +/- 18 jaar deed ons misschien lichtelijk zorgen maken.. Die rennen meestal meer dan ons. Beringe begon ook beter aan de wedstrijd en kreeg gelijk na een minuut een gevaarlijke mogelijkheid. Ze wisten goed de ruimte achter onze verdediging te benutten. Maar na een kleine 10 minuten nam Helden het initiatief. Er werden soms mooie driehoekjes op het middenveld gevormd en er zaten leuke aanvallen bij. Een doelpunt bleef nog een tijdje uit. Als we vaker op goal geschoten hadden was de 1-0 waarschijnlijk al eerder gevallen. Maar deze viel pas na een half uur spelen. Helden benutte de ruimte goed die we voorin kregen. Sam kaatste de bal met zn rug naar de goal af op “Good old Kaka”. Die met een bekeken balletje de keeper verraste. 1-0!

Helden bleef doorgaan met aanvallen en had de controle over de wedstrijd. Vlak voor rust viel de 2-0. Helaas in de ogen van de grensrechter was dit buitenspel en moest de scheids hierin meegaan. Jammer maar iedereen maakt fouten! Helaas. Tijdens de rust niet het gebruikelijke gesjravel naar de kleedkamer maar we bleven buiten en luisterde aandachtig naar coach Harie. Helden kwam ook weer goed uit de rust. Het had maar een paar minuten nodig om de 2-0 te maken. Een vlot lopende aanval kwam via Andy op bijna papa Thei uit. Die jankte de bal zonder twijfels de kruising in. Een fraaie treffer.

In plaats van dat we doorgingen met ons goede spel ging de moter een beetje haperen. Er werd weinig meer gecombineerd en de ruimtes werden ontiegelijk groot. Heel moeilijk te belopen voor ons middenveld. Beringe maakte hier slim profijt van en scoorde uit een snelle tegenaanval de aansluitingstreffer. Dit was na ongeveer een uur spelen. Het ging nu nog een lang half uur worden… Maar gelukkig waren Raaij en Baart vandaag weer als vanouds en waren ze vaak een sta in de weg voor BEVO. Ook bodyshot Mikey kwam nog met enkele goede reddingen om BEVO van het scoren af te houden. Uiteindelijk blies de scheids na 90 minuten op z’n fluit en had Helden na een grootse slijtage slag de eerste drie punten al binnen. Zwaar bevochten en zakelijk die wedstrijd uitgespeeld.

In de 3e helft lieten we zien dat we ook niet te verslaan zijn. Een goede opkomst en de  goed gevulde dienbladen werden in hoog tempo aangedragen. De eerste feestavond is gepland en er werd nog gelachen om onze pornoman. Oude bekende durperlurper was ook van de partij en het was een derde helft zo als vanouds. (uiteraard allemaal op 1.5 meter).

Daan en Andy bedankt voor het meedoen. Volgende week weer een lastige tegenstander in de thuiswedstrijd tegen Haelen 2. De week erna volgt een uitwedstrijd tegen Op Naar De Overwinning 2. Dan kunnen we daarna eindelijk aan de competitie beginnen.

Bodyshot Mikey mag dan het verslag uitbrengen.