2e klasse 1

18 september 2021 13:30

L.J.E. Maessen

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de MO19-1.

Na het bekerverlies van afgelopen zaterdag tegen de buren uit Boalder, was het vandaag een andere "B" dat op bezoek kwam in het sportpark Kerkeböske. Budel MO19-1 had vandaag de oversteek gemaakt naar het Heldense. En Budel kwam met veel zelfvertrouwen, na de 8-0 winst in de beker, daar waar onze meiden er nog 7 'om de oren hadden gehad'.

Maar vorige week had de trainer al geroepen dat Baarlo wel 'andere koek' was dan de tegenstander van Budel vorige week en dus wilde die uitslagen niets zeggen.  Dat is slechts 'scorebordjournalistiek' riep ooit ene Co Adriaanse, toen trainer bij AZ.  Dat hadden de meiden dus in hun orgen gekoopt.

Ik heb van de trainer begrepen dat de meiden erg goed getraind hadden deze week. Maandag met 17 en donderdag met 16 meiden sterk. Vrijdagavond was er wederom contact tussen de trainer en Tieme. Dit keer niet in de kroeg maar even digitaal. Deslaniettemin leidde dit ook weer tot een prima basis-11.

Omdat de trainer er ook zaterdag niet bij kon zijn was het Tieme die samen met Shurell de wedstrijd zou begeleiden. En dat bleek een goude duo vandaag. Als deden de meiden het natuurlijk zelf.

Het werd een prachtwedstrijd waarin Budel de eerste 20 minuten de sterkste was van de 2, maar niet tot scoren kwam. Toen kwamen de minuten voor Helden. Tess werd neergehaald binnen de 16m en Helden kreeg terecht een Penalty. De meiden kijken elkaar aan... wie gaat die nemen. Het is Lisa (notabene een van de jongsten op het veld) die resoluut de bal op de stip legt en de 1-0 aantekent.

Dan is de ban gebroken. Het is Tess zelf die de tussenstand verdubbelt en Vera, (jonkie nr. 2) die zelfs nog de 3-0 voor de rust maakt. Wat een weelde. Het is nu belangrijk om dit vast te houden.

In de tweede helft blijft Helden echt de betere.  Er is echter eentje die nog niet het net gevonden heeft. Daar moet verandering in komen, vindt Rinske en ze maakt maar meteen een hatrick. Omdat ook Budel een doelpuntje mee pikt staat het ineens 6-1. Al met al een vermakelijke wedstrijd.

En nog is het niet gedaan. Budel blijft voetballen, krijgt ook een penalty, na hands in ons strafschopgebied en scoort nog een keer. Maar ook Tess wil nog gaan voor een hatrick en doet dat dan ook. Ook zij scoort nog 2x.  Eindstand 8-3 voor de thuisploeg.
Al met al een prima start van de competitie tegen toch ook een van de favorieten.

In de kleedkamer werd een klein feestje gevierd, dat later nog even doorging in de kantine.
Later schjint het ook nog elders (in Kepel) nog lang onrustig te zijn geweest.

Meiden, gefeliciteerd met deze eerste overwinning.
Volgende week even rust om er op 2 oktober in Voerendaal weer tegenaan te gaan. Tot dan.