"Op een groen, groen knolle, knolle veld......

"Op een groen, groen knolle, knolle veld......

vv Helden MO19-1

5 - 2

ST Sparta'18/Wittenhorst MO19-1

Tess Heussen (schot)
40'
Vera Nooijen (intikker)
55'
57'
69'
71'
... (afstandschot)
80'
... (schot)
82'

Competitie

2e klasse 1

Datum

11 december 2021 13:30

Scheidsrechter

J.J.M. Bongers

Accommodatie

Sportpark Kerkeböske
Kloosterstraat 14 A
5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de MO19-1,

Ik weet niet goed waar ik moet beginnen. Maar laten we maar gewoon beginnen. Zaterdag 11 december 2021. Wie gedacht had dat we inmiddels wel van Covid verlost zouden zijn komt bedrogen uit. Nog altijd heeft de pandemie ons in haar greep en dat merken we iedere dag weer. Inmiddels zijn ze in Den Haag de weg helemaal kwijt, de enige weg die ze daar nog kennen, is de weg naar de tweede kamer volgens mij. Maar van de genomen maatregelen snapt niemand meer iets. Maar laat ik het vooral bij mezelf houden. Ik snap ze in ieder geval niet. 

Niet meer voetballen na 17:00 uur, geen wedstrijden voor de A categorie, maar wel voor de B categorie (alsof die niet geblesseerd kunnen raken....). Maar goed. Voordeel voor ons is dat we in de B categegorie voetballen en de competitie gewoon door draait. Zoals de meesten weten draait de competitie bij de MO19 meiden nou ook niet zo heel hard..  Je weet nooit hoeveel wedstrijden er wel of niet doorgaan zullen we maar zeggen. Maar één ding stond vandaag vast: die van ons ging WEL door, ondanks de conditie van de velden. Vorige week zijn alle wedstrijden tijdens de regen doorgegaan en daarvan hebben de velden veel te lijden gehad. Maar op ons knolle knolle land wisten de meiden van MO19 vandaag een prima pot op de mat te leggen wat eindigde in een dik verdiende 5-2 overwinning en dus 8pt. voor de Zoefie Cup. 

Met wie moesten we het vandaag doen en wie was er niet?  Nou laten we beginnen met Noelle, die zit ergens zand te happen en iets van GO MAX, GO MAX te schreeuwen. Ook Jennate, Anouk en Isa moesten we missen om uiteenlopende redenen. Blijven we nog met voldoende meiden over, maar ooo oooo.....Ivy voelt haar kuit tijdens het laatste sprintje in de warming up en met de tranen in de ogen moet ook definitief plaatsnemen in de dug-out vandaag.  Toen waren we nog met 13 .... en dus maar goed dat L&L waren opgepiept, om mee te komen ballen.  L&L?  ow sorry, ik bedoel Laure en Lot.  

Onder leiding van de altijd prima fluitende Joyce begint de wedstrijd tegen de rood-witte zebra's uit Sevenum, die in verliespunten boven ons staan en dus is de druk meer dan hoog. Ook had iedere speelster van Sparta een 'eigen begeleider' meegenomen (Ik heb er nog nooit zoveel gezien) waardoor de verhouding supporters thuis- uit ploeg in het voordeel was van de uitploeg, omdat onze trouwe supporters zich keurig aan de maatregelen hielden (en daarom ook dit uitgebreid verslag ;-)

Maar de meiden weten vandaag wat hen te doen staan en van af de eerste minuut worden de duimschroeven bij de tegenstander aangedraaid. Ze krijgen geen ruimte om te voetballen. En wij doen dan nu juist wel. Het leidt ook tot kansen, maar in de eerste 40 minuten blijft het gelijk en lijken we met de brilstand te gaan rusten. Daar denkt Tess dan toch even anders over, want zij prikt de bal er wel in (na eerdere kansen van Lisa, Lot, Rinske). En dus toch de verdiende 1-0 voor rust. 

sparta_1.jpg
Coach Tieme ziet dat het lekker loopt op het groen groen knolleland...

Tijdens de rustpauze krijgen de meiden nog goede tips van trainer Shurell, die is komen kijken. En die tips komen meteen goed van pas in de tweede helft waarin de marge niet verdubbeld, niet ver-drie-dubbeld, maar verviervoudigd wordt. Achtereen volgens scoren Vera (uit corner), Riske (goede balverovering) en Tess (prima rush en solo). En zo lijkt de wedstrijd halverweg de tweede helft dus wel gespeeld. 

Maar Sparta denkt daar toch anders over en geeft zich (nog) niet verloren. Ze blijven voetballen en krijgen hun verdiende goal door een prima afstandsschot, dat net te hoog is voor Imke. De vingertoppen krijgt ze er nog tegenaan, maar voorkomen kan ze niet. De 4-1 is geen probleem. Er zijn nog iets meer dan 10 minuten te spelen. Laure komt er nog voor die laatste 10 minuten weer in. Het is pas haar 3e officiele wedstrijd en superenthousiast als ze is, wilde ze die laatste 10 minuten nog graag even meedoen in de spits. 

Die laatste 10 minuten vallen zwaar voor beide teams. Het is duidelijk te merken dat de trainingen alweer 2 weken stil liggen en ook Meike, die nog geen wissel heeft gestaan, ervaart wat kramp in de hamstring is....  Ze wil de bal uittrappen en met een krijs valt ze op het veld. Ondertussen maakt Sparta handig gebruik van dit voorval door de bal hard tegen te touwen te jagen en zo de 4-2 te maken.  O, o, o,   wordt het dan zo'n dag?  Nee gelukkig niet, want in de eerste de beste aanval over links is het Vera die op pad gaat en door niets en niemand een strobreed in de weg wordt gelegd. Ze loopt zo door en rond prima af. De marge is weer de veilige 3. In de laatste minuten gebeurt er niet noemenswaardig meer of toch.... Het is de onfortuinelijke Laure die een vervelende blessure oploopt. 

Hoe het gebeurt is nog steeds een raadsel, maar op het middenveld komt ze in een soort sandwich van Zebra's. De voet blijft staan, maar het lijf wil verder...  en dat gaat dus niet. Een schreeuw, een valpartij en een wit gezichtje...   Als reddende engel vliegt Tieme het veld in om met een Laure in zijn armen het veld te verlaten. Dikke tranen rollen over haar wangen. Laure, we hopen dat de blessure niet te ernstig is en dat het snel beter met je zal gaan. 

En dan is het tijd en is het juichten geblazen voor de meiden. Sparta hebben ze nu definitief van zich af geschut. Nu het DVC uit het zuiden nog. Dat verloren potje tegen hun kan ons nog duur komen te staan. 

Snel douchen meiden en op voor de (korte) derde helft. De kantine moet immers ook om 17:00 uur haar deuren sluiten, tja en dat 'snel douchen' en 'MO19' nou eenmaal niet samen gaat is een soort van understatement..  Uiteindellijk als alle dames in de kantine zijn wordt er nog vrolijk gezongen met de onwijs goede muziek die er gedraaid wordt. En dan komt het beste nieuws uit het meest zuidelijke puntje van onze provincie; in Eijsden verliest het plaatselijke DVC '16 verrassend met 0-2 van RKHSV, onze tegenstander van volgende week. En dus kan het volgende week gebeuren. Bij winst, zijn we niet meer te achterhalen.................wie zal het zeggen. ........... 

Meiden, rust de komende week goed uit, en blijft fit voor dat ene potje, volgende week 18 december. 

Jullie Razende


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!