Helden houdt 1 punt over aan eerste van tweeluik tegen Sparta

Helden houdt 1 punt over aan eerste van tweeluik tegen Sparta

vv Helden MO19-1

2 - 2

ST Sparta'18/Wittenhorst MO19-1

35'
... (schot)
Tess Heussen (schot)
44'
... (e.d.)
45'
55'
... (intikker)

Competitie

2e klasse 2

Datum

14 april 2022 20:00

Scheidsrechter

J.J.M. Bongers

Accommodatie

Sportpark Kerkeböske
Kloosterstraat 14 A
5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de MO19-1, 

Geen zaterdagwedstrijd dit maal, maar een heuse midweekse. De eerste van de tweeluik tegen de buren uit Sevenum/Horst. 
Na menig app verkeer tussen de wedstrijdsecretarissen onderling was het toch gelukt om de de wedstrijden om te draaien zodat op donderdag 14 april de eerste pot gespeeld kon worden. Het weer was heerlijk en het publiek was in grote getale op de tweestrijd afgekokmen, waarvoor weer onze dank. En dat publiek kreeg een spannende wedstrijd voorgeschoteld waar van alles in zat. 

In de eerste helft is het meteen Helden dat een grote kans krijgt, omdat de Razende nog niet op zijn vaste stekkie zat, maar nog aan kwam lopen was het niet helemaal duidelijk hoe die bal er eigenlijk niet in ging..  maar feit is dat ie er niet in ging en dus konden de dames in het blauw weer opnieuw beginnen. 

Hoe was de samenstelling dit maal? Na late afmeldingen door ziekte moesten we Suus en Jennate missen. Ivy had een belangrijk Gala op school en samen met Lieke (aspirant lid) hadden ze deze avond effe een ander soort pakkie aan. Nee beste mensen, ze zagen er werkelijk prachtig uit. Verder moesten we natuurlijk Noelle missen en die missen we de rest van het seizoen (en het begin van het volgend seizoen ook nog). De diagnose was helaas niet gunstig. Noelle, veel sterkte en we hebben in ieder geval iemand voor de filmpjes de komende maanden zodat INSTA goed gevuld kan worden. Maar liever hadden we natuurlijk gehad dat je op het veld te zien was geweest. 

De wedstrijd verder dan (voordat we te ver afdwalen).  Helden is sterker in het begin van de wedstrijd, maar Sparta loert op de omschakeling en dan zijn ze razendsnel. De nr. 14 heeft niet voor niets dit nummer en wordt goed in de gaten gehouden door de prima voetballende Janne vanavond. Dan een aanval over links van Helden Tess (in buitenspelpositie) blijft goed van de bal af en Rinske kan ermee vandoor, op de keeper af.... maar toch gaat die vlag omhoog.... mmmm volgens mij ging daar iets mis langs de lijn.  Maar accepteren dat foutje en door naar de volgende kans. Die is echter voor Sparta, de eerste wel te verstaan, maar het is meteen Raak.  0-1...  Of toch niet? ook hier staat iemand met de vlag in de lucht. Na overleg met de scheids wordt dit doelpunt dan ook afgekeurd. En zo blijft het 0-0 en is er toch al voldoende gebeurd. 

Toch is het Sparta die weer bij een uitval de 0-1 maakt. Of het verdiend is kan je je afvragen, maar feit is dat we achter staan. Maar Helden zal Helden niet zijn als de mouwen nog eens worden opgestroopt in die eerste helft, die nog zeker 10 minuten duurt. En in die laatste minten bezwijkt Sparta aan de aanhoudende druk van Helden. Het is een schot dat gekeerd wordt door de keeper, maar het is Tess die de rebound benut en de 1-1 binnen schiet.  Zo, gerechtigheid, al zeg ik het zelf. Maar die woorden zijn nog maar nauwelijks uitgesproken als Helden nog een corner krijgt in wat werkelijk de dying seconds  moeten zijn van de 1e helft. De corner wordt niet goed verwerkt. De Sparta verdediger denkt de bal weg te rossen, maar deze krijgt een dusdanig rare curve dat de keeper kansloos toekijkt hoe de bal in het eigen doel belandt... 
En zo gaan we toch met een voorsprong de rust in. 

In de tweede helft willen we verder afstand nemen van Sparta. Lisa is even vergeten dat we 2-1 voorstaan. Die 2 doelpunten op het eind waren haar blijkbaar even ontgaan.....  en wat ze dan in de kleedkamer heeft gedaan?? Ik niet weten. Maar goed, gelukkig fluisteren we haar op tijd in oren dat we toch echt 2-1 voor staan, maar dat we verder willen uitlopen. Kansen krijgen we echter wat minder in die beginfase. Het is nu Sparta dat iets beter is en de baas is op het middenveld. En dat loont zich toch al na 10 minuten, maar daar hebben ze een klein foutje voor nodig van onze verdedigingslinie. De bal wordt niet tot corner verwerkt, en kan nog worden voorgezet . Imke , die eigenlijk weinig te doen had, moet wel voor de 3e keer de bal uit het net vissen. Gelukkig was die eerste goal afgekeurd, weet u nog?  Dus de stand 2-2. 
Speciaal voor Lisa:   Het staat dus 2-2 na zo'n 55 minuten voetbal. 

Dan ontstaat er een spannend schouwspel waarbij beide ploegen voor de volle winst gaan. Toch komt Imke niet echt meer in de problemen. Aan de overkant weet ook de keeper (soms met kunst en vliegwerk) de bal uit de netten te houden. Nog één levensgrote kans voor Kris, maar die schrikt daar zo van dat ze de bal vergeet te plaatsen en recht op de keeper afschiet. Het duel stevent af op een 2-2 en stiekum zijn het de gasten die hier toch het meest tevreden over kunnen zijn.  Maar dan... de wedstrijd zit er op, scheids, fluit maar af... Maar dat doet de scheids nog niet. Meike gaat nog in duel rond de middenlijn, ze komt neer en nee...... nee.....   Ik krijg vanaf de zijlijn een deja-vu, en ook Noelle krijgt verschrikt toe. Meike ligt muisstil op de grond. Dit is niet goed, dat is duidelijk te merken..   nee... niet nog een..   het seizoen begon zo fijn en nu 2x achtereen dit..  

Meike we weten nu nog niet wat er aan de hand is, maar het ziet er niet heel rooskleurig uit. We wensen je heel veel stekte toe en hopen dat de uitslagen mee zullen vallen.  

Zaterdag mogen we dus voor de 2e keer in 3 dagen tegen Sparta ballen. Dan met hopelijk Suus en Jennate weer in onze gelederen. 
Tot zaterdag meiden. Veel succes.  

De Razende. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!