Zoe Lups Wie un Druug Knien... - vv Helden

Zoe Lups Wie un Druug Knien...

Zoe Lups Wie un Druug Knien...

RKSVN 6 (zon)

0 - 0

vv Helden 7 (zon)

Competitie

6e klasse 18

Datum

11 december 2022 12:15

Scheidsrechter

H.W.J. Versteegen

Accommodatie

Sportpark Ligteveld
Maasweg 1
6086CA
NEER
tel. 0475-592748

RKSVN 6 - VV Helden 7
11-12-2022, 12.15


Goodmorning Helje! Het is weer maandag en jullie weten wat dat betekent, een verse portie onzin, geschreven door niemand minder dan de romige reporter. Gister mochten we aantreden tegen de mannen oet Neaar, de nummer 5 tegen de nummer 6. Een belangrijke pot voor het meespelen in de top van de competitie. Om het weekend nog even samen te vatten was er vrij weinig te doen. Vrijdag had half Helden (waaronder ik ook) het waardeloze idee gekregen om naar de Heuf te gaan voor de wedstrijd van Nederland. Ik zal er weinig woorden aan vuil maken, want straks wordt ik ook in een nekklem Tommies uitgezet, maar wat was dat kut zeg. Het enige positieve dat ik Martijn moet nageven is dat het bier dit keer niet naar Tjernobyl afval smaakte, chapeau! Biggie was hier ook furieus over en gebruikte Facebook even als uitlaatklep voor zijn woede (zie fotoverslag). Youri had zaterdagavond zijn eerste afspraak voor het verwijderen van zijn verstandskiezen, helaas moest dit bij de kassa van de Sphinx gebeuren, en er was geen tandarts, alleen een boze kepelse. Wat er nu precies vooraf is gegaan aan dit incident weer Youri zelf nog steeds niet volgensmij, want het verhaal is gister denk ik wel 10 keer verdraaid. Genoeg geluld, tijd voor de wedstrijd. Met een man of 20 reden we richting het complex van Near, en maakte we ons klaar voor de warming up. Er is dan ook eindelijk duidelijkheid over het aankomende teamweekend! We gaan een weekendje naar Frankfurt, en dan specifiek naar het Bahnhofsviertel. Voor de mensen die niet weten wat dat is, zoek maar eens op. Tijdens de pre-match speech van Rop (die overigens surprise had) kwam hij met een mooie spreuk: "als we eens gaan voetballen zoals we kunnen drinken, dan winnen we alles!" Mooi gezegd Rop. Met een goede portie zelfvertrouwen liepen we dan ook het veld op. Onze vaste supporters waren ook weer aanwezig (het was 1 graad boven 0, wat bezielt je dan), dus we konden gaan vlammen!

Aan de eindstand te zien kun je je vast voorstellen dat er weinig gebeurde, dat klopt. Om dit verslag dan toch wat dragelijker te maken gaan we het maar hebben over de niet-zo-belangrijke-maar-wel-grappige-momenten. Het ge-etter langs de zijlijn begon al vroeg toen BSD de spons uitkneep in de grote laarzen van LaarzenLoek, hier was hij niet over te spreken. Tussendoor maakte Hillen nog een pirouet op de bal, en wilde Herm alles weten over de suprise middag van Rop, iets met veel en groot? Helden en Near waren aan elkaar gewaagd en kregen beide een aantal kansjes, maar niks heel denderends. LaarzenLoek was wel op de kritische tour, met verschillende opmerkingen over het voetballend vermogen van onder andere Youri.

Na een goal-loze eerste helft gingen we dan toch maar even opwarmen in de kantine. Daar had ik het geluk dat ik langs de kantinebeheerder ben gaan zitten. Na eerst 5 minuten lang alle omzetten van de laatste weken aan te horen, kreeg ik later nog gefrituurde uitjes aangeboden voor op mijn broodje, erg aardig maar op een broodje vlees met mayo hoeft dat van mij niet. Ik kreeg weinig keus en na 10 seconden had ik uien op mijn broodje. Na nog wat toffe verhalen over Near ben ik toch maar weer snel naar buiten gegaan voor de 2de helft. Deze begon direct met de eerste goal van de wedstrijd!? Biggie had een bal duidelijk klem, maar een Nearse vond het nodig om deze uit zijn handen te trappen en te scoren. Dat liet de scheids (die volgensmij vrijdag aantekeningen had gemaakt bij NL-ARG) niet gebeuren, afgekeurd dus. Daarna waren het onze eigen mannen die een goal wisten te versieren, maar de grens van Near had zijn bril niet op en wapperde zijn vlag voor buitenspel. Hier waren wij het niet mee eens en de frustratie was zichtbaar bij de meeste. Vooral Boney kon zijn mond niet dichthouden tegen de scheids, een echte fanatiekeling noemen we het maar. Na een aantal goede kansen van beide teams leek het toch een 0-0 te worden, maar toen kreeg Helden de kans van de wedstrijd: een goede opbouwende actie die eindigde bij George en Ijzeren Thijs. George legde de bal af voor een sweaty goal (zoals we dat vroeger tijdens fifa zeiden) en Ijzeren stond voor een open goal. Maar hij schoot hem over, potverdomme. Deze actie resulteerde ook nog eens in een blessure voor Thijs, double fuck dus. De laatste 9 minuten vielen die kutuitjes van die beheerder niet lekker en de RR moest even naar de sanitaire voorziening voor een nummertje 2. In de tussentijd was Gibbie Gibster zo vrij om aantekeningen te maken. Uit deze aantekening maak ik op dat Loek zijn tenen tegenwoordig al door zijn laarzen heengroeien (Zie verslag Grashoek-Helden van vorig seizoen). Voor de rest had hij niks te melden. Met een brilstand konden we dan terug naar Helden voor wat Goud Vocht.

De Romige Reporter sloot wat later aan i.v.m. wat schoolzaken, maar was goed op tijd voor de sjeale wazel die verteld werd. Bij de Pool hebben we dan ook nog tot een uur of half 11/11 uur liggen drinken. Ik hoop dan ook dat Loek Peute zijn jas heeft gevonden, en dat Herm heeft genoten van de dikke snickers thuis. Ook hebben we nog een handstand van Sharon tegoed, en gaan we zien of Max Oosting een potje tennis voor een vat bier durft te doen. Ook mag er weer benoemd worden dat ik op de Vrienden van App veel geblaf en gemekker van onder andere Ola hoorde over een bierbattle en over standen doorgeven. Jammer dat je al zo vroeg naar huis was (net als de rest van je team) (zoals elke week). Alleen Witte en Peetje heb ik nog in de Pool gezien. Ik verneem graag een datum voor deze bierbattle tussen de elite en de underdogs (H4 en H7).

Als laatste neem ik de shoutout van vorige week naar de Tram weer terug omdat ze gister weer veel te vroeg dicht waren.

Tot volgende week voor de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen FCV Venlo!

- De Romige Reporter
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!