Kampioenen van de derde helft! (hoppa gaas) - vv Helden

Kampioenen van de derde helft! (hoppa gaas)

Kampioenen van de derde helft! (hoppa gaas)

vv Helden 7 (zon)

1 - 3

Boekoel 3 (zon)

Competitie

6e klasse 18

Datum

4 december 2022 11:30

Scheidsrechter

M.J.G. Rutten

Accommodatie

Sportpark Kerkeböske
Kloosterstraat 14 A
5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

VV Helden 7 - Boekoel 3
4-12-2022, 11.30


Een niet zo goede morgen lezers en lezerinnen. Ik moet namelijk mededelen dat de Romige Reporter vandaag niet fit is. Er is gister namelijk een antiegelikke hoeveelheid alcohol in mijn lichaam gegoten. Het was namelijk groot feest gister bij de Hozy Cozy, waar de Helden 7 Matinee doorging tot in de late uurtjes. Daarover straks meer, we moeten het helaas ook even over de blamage van gister gaan hebben. De dag begon best prima, iedereen was netjes op tijd in de kantine van ons geliefde Kerkeböske! Op een persoon na.... Snorbert (voor de onbekende, deze man gaat in het normaliter onder de naam Subraver door het leven), hij had de wekker niet gezet en kwam net na de warming up pas aankakken. Het was voor de meeste spelers een rustige zaterdag geweest, op een kleine bulgarenparty en Beppie bijeenkomst na dan. Thijs werd daarom ook heel liefdevol ontvangen door zijn medespelers: "Thijs doe zuus droet alsof se met de kop in t vit bis gevallen" aldus menig Helden 7naar. Hans had gister goeie zin en had ons ingepland op Veld 1! Het blijkt maar weer dat Helden 7 hoger in de rankings van vaandelteams komt. Veld 1, matinee, koad beer, deze dag had alle facetten om zaat te weare, maar er moest eerst gewonnen worden van de mannen uit Boekoel. Sommige mannen hebben vandaag zelfs vrijgepakt om eventuele escalaties voor te blijven (echte ambtenaren). Leider Tinus had het er om 11 uur in de kantine al over: "kos welles vittig zaat weare vandaag". We hadden het geluk dat Frankie Bouten ons wou uithelpen op deze ozelige zondag (Frank van Vuuren aka de Rondbuikige Reporter had het gevoel dat Rop de verkeerde Frank had gevraagd, volgende keer beter Andy!), dus we konden gaan beginnen! Tevens was onze aanvoerder Hillen helaas niet bij de wedstrijd, dus Jilles kreeg ditmaal weer de band om zijn arm geschoven.

De wedstrijd begon weer eens ouderwets lekker kut, want na 4 minuten kregen we de eerste goal al om de oren na een fout van de verdediging, 0-1. Zou de druk van Veld 1 dan toch te groot zijn? Achja we hadden nog ongeveer 86 minuten aan zuivere speeltijd over dus alles was nog mogelijk. Voetballend was de eerste helft niet erg best dus daar zal ik ook kort en bondig over zijn. Buiten een doodschop van Brutus en een halve schouder uit de kom (achteraf niks aan de hand) waren de eerte 35 minuten niet heel denderend. In de dugout waren de jongeheren van de wisselspelers ook teruggetrokken van de kou, al met al niks positiefs. Voordat we nog een tegengoal om de oren kregen wist Creem nog even te laten zien waarom hij never te nooit mag vlaggen, jezusmina. Zoals net gezegd kregen we voor de rust nog een goal om de oren, 0-2. Misschien was de druk van het publiek te hoog voor de heren? Toeschouwer en tevens overloper Kakkie was namelijk weer eens naar zijn oude team komen kijken. De mop van de dag kwam gister van Geert (of Frans, ik weet ook niet meer alles), hij vertelde mij namelijk dat Stan vlier een fluwelen trap in huis heeft. Tot op de dag van vandaag hebben we deze trap nog niet mogen aanschouwen, hopelijk in de toekomst.

De 2de helft ging voetballend al een stuk beter, en Helden kreeg eigenlijk alle kansen, maar de (huis tuin en keuken) bal wilde het net van Boekoel niet in. Na de rust had de leiding Plan B al ingezet, maar na een aantal minuten moest Plan C ook nog ingezet gaan worden volgens Tinus, die moest hij alleen nog even bedenken. In de 75ste minuut zagen we dan eindelijk het licht toen Jorbi een verkapte aanname probeerde te controleren, die daarna in de voeten van Boney belandde en scoorde, 1-2 hoppa gaas. Het kon nog! We hebben dit tafereel ook al een keer tegen Baarlo gezien, en toen wiste we ook te winnen. Helaas mocht de goal niet baten want 5 minuten later werd beeks helemaal het laplazerus ingeschopt, wat daarna weer leidde tot de eerste kans en goal van Boekoel in de 2de helft, 1-3. Met nog 5 minuten op de klok werd dit wel heel moeilijk om recht te trekken. Beeks was trouwens over de rooie met de scheids, want deze goal had nooit mogen doorgaan als het aan hem lag. Na het laatste fluitsignaal wiste we dat er nog maar 1 ding op zat: "os mer zielig zaat zoepen". Dit is trouwens goed gelukt.

In de kantine kampte we eerst nog met een heuze pepernotencrisis die Moijer misschien wel wist op te lossen met zijn geheime contacten, maar nadat deze ook opgelost was, konden we de 2wieler pakken richting de Hozy! Aan alles was gedacht; artiesten, pils, Sint en Piet (voor de kleine fans), mier pils en gezellige miensen. De middag werd afgetrapt door regionaal talentenduo Tiny und Boney, die met hun deutsche slagers en Hollandse beukers de voetjes van de vloer kregen. Toen het volk een beetje binnen kwam lopen was het tijd voor de eerste zanger van de avond: Max Oosting!!! Bekend van onder andere: Verlaat me niet. Toen zijn klanken mijn trommelvliezen in kwamen gedanst moest ik er bijna van huilen (van geluk, kuch). Na een half uur vertier van Max was het dan bijna tijd voor Luuk Wagner. Zelfs vanuit Kessel kwamen lurpluuj om dit mee te maken (thanks Beuk vur t optrommelen). Sinterklaas BSD en Pieten Tiny en Boney hadden in de tussentijd de wat jongeren H7 fans blij gemaakt met pepernoten en Taaitaai, erg lief. Toen de Hozy afgeladen vol was mocht Wagner dan het podium betreden (zelfvertrouwen was na 10 halve liters eindelijk op peil). Met zijn engelenstem wist hij iedereen te bedwelmen om mee te doen met zijn act. Luuk Wagner maakte gebruik van de hele kroeg om de mensen in te palmen. Wat een artiest is het ook zeg, aldus zijn manager.Sharon heeft zelfs nog een duet met Wagner gezongen, het kan ook nooit normaal. Na zijn optreden mocht laatkomer DJ Briene nog even de platen verzorgen, Die man is ook van alle markten thuis! Ik wil het verslag niet te lang maken, maar ik laat het fotoverslag graag spreken! Daarom wil ik het verslag afsluiten door een compliment aan Fam Zang te geven omdat ze dit keer wel langer open waren!

Hopelijk zien we jullie volgende week weer als we tegen Neeeeer moeten!

- De Romige Reporter
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!