Doa mot get mier Swüng in! - vv Helden

Doa mot get mier Swüng in!

Doa mot get mier Swüng in!

Boekoel 3 (zon)

2 - 2

vv Helden 7 (zon)

Competitie

6e klasse 18

Datum

21 mei 2023 11:00

Scheidsrechter

L. Hendriks

Accommodatie

Sportpark Hoenderberg
Hoenderberg 10
6071NA
SWALMEN
tel. 0475-501971

Boekoel 3 - VV Helden 7 (+ VV Helden 7 - Reuver 5)
21-5-2023, 11.00Hallo voetballiefhebbers! Het seizoen is afgelopen en jullie hebben nog 2 verslagen van mij tegoed, eentje van gister en de inhaalwedstrijd tegen Ruiver eerder die week. Waarom er geen apart verslag komt van die van dinsdag? Er viel op die sombere dinsdag weinig te vertellen helaas, dus moeten jullie het doen met een kleine samenvatting van het voetbal en de sjeale wazel.
Na een gehavend weekend op de kermis in Bree en de BBQ op de club, moesten de mannen dinsdag toch even aantreden om Ruiver (de nummer een-na-laatst) wat pakkies te geven. George had de dag ervoor acrobaat gespeeld en mag voor zijn lieve moeder een nieuwe elektrische fiets kopen, Ramona heeft zondag nog liggen struukenduuken, dit beloofde weinig goeds voor de wedstrijd. We zaten toen nog vol in de race voor de Zoefiecup, dus winnen was noodzakelijk. In de warming up werden de hersenen al gekraakt over de standen die wij en de dames moesten maken om de Zoefiecup te winnen. Het kwam er op neer dat we nog redelijk wat speling hadden als we niet zouden winnen, maar we willen het natuurlijk gewoon in eigen handen houden. De eerste helft was van beide kanten niet heel denderend, maar de mannen uit Helden hadden duidelijk wel meer kansen. in de 37ste minuut kregen we zelfs een penalty die Boney mocht gaan nemen. De keeper van Ruiver (blijkbaar selectiekeeper hoorde we achteraf, gadverdamme), probeerde met Krul achtige tactieken Boney uit zijn spel te halen en op de bank moesten we er bijna van kotsen. Nu savede de keeper de penalty ook nog dus was de afgunst nog groter. Het bleef in de eerste helft 0-0. De 2de helft was niet veel beter dan de eerste helft, maar Ruiver kwam wel op voorsprong, 3 minuten na rust, 0-1. De overige 42 minuten waren eigenlijk alle kansen voor Helden, maar de bal wilde er gewoon niet in. Het bleef dus ook 0-1 en de mannen moesten zondag dus een tandje erbij zetten om die felbegeerde Zoefiecup vast te stellen.

Terug naar gister, waar de langverwachte pot tegen Boekoel op de planning stond. De laatste keer dat ik in Boekoel moest voetballen heb ik nog even boven de wc gehangen als ik me niet vergis. Met een frisse portie koppijn gingen we dan ook om 09.45 richting het kleine dorpje om het seizoen af te sluiten. De Zoefiecup stond nog op ons te wachten, maar dan moesten de dames met minder dan 8-0 winnen, en wij mochten eigenlijk niet verliezen. Met dit in ons achterhoofd gingen we dan ook volle bak aan de slag. Zoals Tinus het mooi zei: "Doa mot get mier Swüng in". Met opa Beeks weer terug van weggeweest was het vertrouwen groot bij de mannen. Het weer was geweldig en het veld was kurkdroog, tot grote teleurstelling van Aruba Sunt. De wedstrijd begon, en we hadden verschillende spionnen die de tussenstanden van Dames 1 en Helden 2 (die voor degradatie voetbalde) aan ons deden doorspelen. Helden begon sterk aan de wedstrijd en kreeg kansjes, maar de openingstreffer kwam pas in de 24ste minuut door de corner van Vlier die Boney vakkundig in de goal werkte, 0-1 hoppa! De voorsprong werkte goed voor het vertrouwen bij de mannen en ze gingen dan ook verder. Er werden zelfs drinkpauzes ingelast om de mannen even wat water aan te bieden, het leek wel of we in Qatar aan het voetballen waren. In de 35ste minuut ongeveer kreeg Luuk rood en moesten we door met 10 man. Het was dan ook flink aanpoten voor de mannen! In de rust kwam Tinus met nog wat wijze woorden om de mannen te motiveren. Gelukkig stond het bij de vrouwen nog 0-0, dus we stonden er nog goed voor!

De tweede helft was een echte uitputtingsstrijd voor de mannen in het blauw, en er is gestreden als leeuwen. In de 48ste minuut wist Boekoel de 1-1 te maken, door een intikker van de spits. Tevens mag er vermeld worden dan Sjeng de 0 heeft gehouden!! (hij keepte alleen de eerste helft) Dit fenomeen heb ik nog niet zo vaak mogen meemaken. In de 55ste minuut schoot een speler van Boekoel richting de goal van Biggie, en tot overmaat van ramp vloog hij na een ongelukkige stuit ook nog in de goal, 2-1... Ondertussen begon de goalenmachine bij de vrouwlie ook te lopen en kregen de mannen het een beetje warm. Waar het toen al 3-0 stond voor de vrouwlie konden de rekenwonders van H7 niet met zekerheid zeggen of we het zouden redden met maar 1 puntje voor de goal. Na de drinkpauze werd alles op alles gezet om nog een goaltje te maken en 2 extra punten te verdienen. Na een blessure van Boekoel moest zelfs een toeschouwer in de goal verschijnen om er nog wat van te maken. Dit natuurlijk in het voordeel van Helden, want in de 87ste minuut kwam Viking Run Gerrit voor de goal en wist de 2-2 te maken!!!!!! Vamoss, we zijn gered! De vrouwen waren ondertussen met 3-0 kampioen geworden, daarvoor trouwens nog onze felicitaties vanuit Helden 7: Proficiat Dames van de mannen van Helden 7 en in het bijzonder (vrijgezel) Beeks! Met de pijp leeg en een semi-voldaan gevoel gingen we douchen en even kijken wat het retailpark voor lekkers had te bieden. 

Na de wedstrijd gingen we even naar de kantine om de dames te feliciteren en te kijken naar de degradatiekraker van Helden 1. Ondertussen ontvingen we droevig nieuws vanuit het kamp van H2 dat zij volgend jaar een niveautje lager gaan voetballen, we wensen daarom ook heel H2 veel sterkte toe in deze moeilijke tijd en nodigen jullie uit om een aantal keer te komen kijken naar H7, want die weten namelijk wel hoe je moet winnen. Met een nette 3de plaats in de ranglijst is Malle vastgesteld! Na de kantine gingen we even terug in de tijd bij de Sjut, want Wagner moest daar optreden. Na genoten te hebben van blaasorkest de Zwei Dorfer was het de beurt aan Luuk om die oudjes even van hun stoel te krijgen, en dit lukte ook aardig. Daarna kwam Franz Theunisz ook nog even langs, maar na 3 optredens gedaan te hebben die dag, waas dea vent ouk zoe zaat wie un kamiel. Ondertussen hadden we er zelf ook al een slordige 25 leeg en de RR besloot om nog even te loeren bij de Pool om vervolgens zijn bed op te zoeken. 

Ik wil alle vaste lezers en lezerinnen bedanken, die elke week tijd hebben gevonden om een stukje sjeale wazel te lezen.

Ook nog een laatste bedankje aan Adex Gibbie, die mij elke week weer van nieuwe merch heeft voorzien. Koop daarom dus zon fucking matrijs bij hem!!

Ik zie jullie hopelijk volgende seizoen weer op maandagmiddag half 1!

- De Romige Reporter
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!