Rién de Paraplu! - vv Helden

Rién de Paraplu!

Rién de Paraplu!

vv Helden 7 (zon)

4 - 4

VV Kessel 4 (zon)

Competitie

6e klasse 18

Datum

16 april 2023 10:00

Scheidsrechter

P. Maessen

Accommodatie

Sportpark Kerkeböske
Kloosterstraat 14 A
5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

VV Helden 7 - VV Kessel 4
16-04-2023, 10.00


Goeiemerge dames, heren en alles wat doa tusse zit. Gister was daar dan de wedstrijd waar iedereen (vooral Tinus) het hele jaar op gewacht heeft, de kraker tegen de mannen uit Kessol. Hans had netjes voor ons veld 1 gereserveerd, en om 10 uur moest het dan gaan gebeuren, 3 helften met een hoop (zuip)geweld. Met de kermis in town moest het zondag op det sjabbebal wel uit de klauwen gaan lopen, en dat is gelukkig ook gebeurd, daarover later meer. Eerst naar de orde van de dag: voetbal. Op dagen dat er een vat uitgedeeld wordt, is de selectie altijd erg groot, gister dus ook. Onze Sleuteldrager Loek krabt zich dan altijd weer achter de oren. De heren van het zevend stonden (op een paar na) na een weekend vol lupsige activiteiten netjes op tijd in de kantine, complimenten daarvoor. Helaas was er gister geen treintje uit kessel, dus kwamen de rood zwarte op het rij-ijzer richting ons mooie voetbalwalhalla. Tijdens de warming up kwam het eerste publiek al vanuit het akkerveld om even te loeren naar ome Thijs, waarna koeiekop direct iets opmerkte: "kiek doa, die hebbe un marrokaan in t team", aldus Mark. Het was geen marrokaan, maar onze tennisser beeks die na 5 weken weer eens kwam kijken op het voetbalveld. Vandaag was ook de afscheidswedstrijd van oud H6 vedette, Moijer. Nog een keer trok hij de stoute schoenen uit de kast om H7 naar de winst te leiden. Aan de stand kunt u zien dat dit niet gelukt is...

Na nog wat domme feitjes van Rotte Rooie Max die de dag ervoor een aantal bammetjes met javaanse jongens had gegeten samen met Creem was het dan tijd voor de pot. Met een breetse scheids aan het roer maakte we ons klaar voor 90 minuten vertier en plezier. Vaste supporters Gibbie Gibster en Sharon "eitjes" waren natuurlijk van de partij, en ook Beringe 1 keeper Kas Vlier kwam biggie aanschouwen om wat zelfvertrouwen op te doen. Bij het beginsignaal nog een mooie anekdote van Loek: "in de casino zeggen ze toch altied Rien de Paraplu?"
Helden begon sterk aan de pot met een vroege goal van niemand minder dan Daddy Creem in de 4de minuut, 1-0. Daarna was het George die de bal in het net wist te werken, alleen was Melonie daar om de boel af te vlaggen, groot respect trouwens voor de vlagger van kessel, zelfs bij wissels wist hij de juiste vlaggebaren te tonen. De scheids wist in ieder geval 1 ding zeker, noa dea vent goa ik neet kieke. Luuk Wagner wist de 2-0 te maken in de 14de minuut, 2-0. Daarna dacht Hille even dat de jonge diego maradona in zijn lichaam was gekropen en sloeg de bal gewoon met zijn handen weg in een duel, erg subtiel. Het leek allemaal alsof het de goede kant ging opvallen vandaag, totdat de stervende zwaan uit kessel (dea spits met die oranjese sjoon) een penalty veroorzaakte die de scheids wel heel gemakkelijk gaf voor mijn gevoel. Biggie wist de penaltynemer niet te bedwelmen en Kessel maakte de 2-1 in de 20ste minuut. Er moest weer wat gaas op dea zuuger, dus ijzeren Thijs ging op jacht naar de 3-1, en die kwam er in de 30ste minuut, hoppa. Na nog wat monteursgrappen van vroeg piekende Joey NoTeeth, gingen we naar binnen voor wat koffie en spijs.

Over de 2de helft wil ik eigenlijk weinig kwijt, manman, volgensmij dachten we det de buit al binne waar. Zelfs moijer kon het tij niet keren en in de 80ste minuut stonden de kesselnaren met 3-4 voor. Daarna kregen we ook nog eens geel na een simpel duel, dus de sfeer was niet om aan te zien. Gelukkig hebben we altijd nog Boney achter de hand die in de laatste minuut nog een punt binnenhengelde voor ons en de 4-4 maakte. De wedstrijd was af en het was tijd voor PILS. Om 12 uur zaten we dan ook al aan de eerste goudgele rakker.

Rond een uur of 3 gingen we dan ook naar de kermis om het sjabbebal van dichtbij te beschouwen. Eerst een vat van Dannel en Loek, waarvoor dank! Daarna nog een verjaardagsvat en nog een vatje van RRM die de eiffeltoren van bekers had omgeknikkerd. Vorig jaar was Don V de gelukkige, nu RRM. Na een slordige 25 kwamen er geluiden uit de tent dat Mike Kanders had afgezegd last minute, dus moest er een invaller komen. Raad eens wie zich al lekker voelde en wel even wou gaan zingen? Luuk Wagner. Zelfs zijn moeder werd uit bed gebeld om de zangkunsten van haar zoon te aanschouwen. Voor de rest van de dag wil ik graag het fotoverslag laten spreken, ik denk dat jullie er dan een beter gevoel bij krijgen. Na nog mee te hebben betaald aan wat waterputten in Afrika, nog wat sjeale wazel te hebben verkocht aan menig mens was de Romige Reporter zelf apezaat en nam zichzelf in bescherming door naar huis te gaan. Na dit weekend toch weer elke dag een slordige 30 in de nek te hebben gegooid, gaan we het vandaag nog een keer proberen. Mocht u dus altijd al met de RR op de foto willen, of een handtekening wensen van de beste man. Is vandaag jullie kans! u kunt mij vandaag vinden op de kermis (waarschijnlijk stoa ik bij de loempiakroam, of lig ik dubbelgevouwen in de tent langs un container).


Dit was hem weer voor deze week, de balle!

- De Romige Reporter
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!