Dieke Babbaloeten, Droomdebuut en un slordige 30 - vv Helden

Dieke Babbaloeten, Droomdebuut en un slordige 30

Dieke Babbaloeten, Droomdebuut en un slordige 30

Sportclub Irene 9 (zon)

1 - 6

vv Helden 7 (zon)

Competitie

6e klasse 18

Datum

5 maart 2023 12:00

Scheidsrechter

R.M.T. Leenen

Accommodatie

Sportpark De Bakenbos
Bakenbosweg 4
5932AH
TEGELEN
tel. 077-3260055

Sportclub Irene 9 - VV Helden 7
5-3-2023, 12.00


Daag miensen, we kunnen het goeie wel weglaten want het is weer eens een goedvoelmaandag. De RR is net uit zijn holletje gekropen om jullie weer de ins en outs van gister te vertellen, en ik kan alvast verklappen: het was een stuk beter dan vorige week. Dit weekend was er weer eens niks te doen in Dörp en omstreken, behalve het sjabbebal bie de Heuf, waar een gouden versnapering maarliefst 3,25 kostte. Een aantal spelers van H7 hebben daarom de auto naar Café de Viever gepakt om even een chinese thee met Agnes te drinken. In de wandelgangen hoorde ik ook dat Tinus het erg gezellig vond in de taxi naar huis, het speeksel kwam hem zelfs uit zijn mond gedrupt, maar hij hoefde niet te kitse!! Voor de rest weinig spektakelverhalen over de zaterdag. Terug naar zondag: matchday, om 10.45 was iedereen netjes op tijd bij de Pool voor het vertrek richting Venlo (alweer). In de auto dacht ik terug aan de vorige keer dat we tegen de Irenenaren moesten voetballen. Toen stonden ze ook al ergens onderaan, en kwamen de Heldenaren al binnen 20 minuten met 5-0 voor, waarnaar Yorbi een ongelukkige tackle maakte waardoor de ambulance moest komen opdraven. De Venlonaren waren zo bang geworden voor ons dat ze eigenlijk niet meer verder wilde voetballen. Dit keer kwamen we dus weer met een gezonde portie aggressie en woede het veld op (grapje). We hadden gister een aantal primeurtjes! GekkeGerritGeert had zelf aangeboden om ook een keer mee te doen tegen een team dat onderaan stond, dus hij en ook Snorbert hadden de stoute schoenen met noppen aangetrokken om mee te doen. Onze Snorbert heeft sinds kort ook een nieuwe likkepot zoals Sjers dat mooi zei. Op de bank gingen al de gekste verhalen over een Franse Nympho, een groupie van Subraver of een dame met dikke Babbaloeten. Eindstand was het gewoon een normaal meadje die er ook nog een kwam drinken in de kantien. Met alle blessures die we de laatste tijd hebben moeten incasseren zat de bank dan ook vol met bijna een heel elftal. Zelfs onze Black Mamba Beeks moest het gister voor gezien houden. Ook hadden we gehoord dat vaste supporter Gibbie Gibster weer zijn harem had verzameld om te komen kijken naar ons, het was dus volle bak bij de gasten-dugout. 

SunnySunt maakte bij zijn 2de wedstrijd direct een goede indruk omdat hij zijn voetbalschoenen was vergeten, gelukkig kon de Piraat van de kantine van Irene hem een reservepaar aanbieden. De warming up was zoals altijd bij ons: niks speciaals, maar toen de mannen van Irene langs liepen zag ik toch wel een aantal knikkende knietjes. Dat betekende dus veel goeds. Na nog wat videoland aanraders van Willem de Pinda van Genoeij konden we dan gaan beginnen aan de wedstrijd. De wedstrijd begon erg goed vanuit de kant van Helden, na precies 5 minuten lag de eerste bal er al in, een nette pass van Ijzeren op onze Stan vlier die hem op zijn beurt weer netjes intikte, 0-1 hoppa gass. Helden had de hele wedstrijd eigenlijk de overmacht, maar volgens SunnySunt moest er wel meer gedurft worden. En durven deden we, want in de 12de minuut kreeg Wagner een diepe steekbal die hij er koelbloedig inschoot, 0-2. De sfeer werd na de 2-0 wel iets grimmiger en het Irene dat we kende kwam weer naar boven. Sommige mensen noemen het een stel baby's, in Venlo noemen ze het Irene. Bij elk fysiek contact dat werd gemaakt gingen ze liggen en schreeuwde ze hun longen uit het lijf alsof Luuk en Ramon samen met de noppen voorruit op hun schenen waren ingesprongen, terwijl het in werkelijkheid FriemelFrans was die gewoon een schouderduw gaf. Na een duel met Wagner vond een speler het nodig om eens ouderwets vies hard na te trappen, de scheids stond erlangs, maar die was drukker bezig met het aantal grassprietjes tellen, dus een kaart bleef achterwegen. Helden rook bloek dus gingen we weer vollop in de aanval, en in de 36ste minuut gaf Ijzeren een prima voorzet op het hoofd van onze nagetrapte Wagner, die hem weer in de goal kopte, 0-3. Het aanvallende Helden bleef zo doorgaan maar in de eerste helft gaf het geen goals meer.

De 2de helft was eigenlijk een herhaling van de eerste helft, Helden was 10x beter maar het afmaken van de kansen bleek soms toch moeilijker dan gedacht. In de eerste minuut van de 2de helft liet SunnySunt zien wat hij in Aruba had geleerd en schoot de 0-4 binnen, bam!
Toen kwam het moment van de wedstrijd, GekkeGerritGeertVanDeZoes mocht dan eindelijk zijn seizoensdebuut maken in de kleuren van zijn hometown. Menig supporter moest even een traantje wegpikken. En wat is nou mooier dan je debuut maken en de wedstrijd winnen? Precies, ook nog een goal maken 2 minuten na je wissel, en dan ook nog eens je eerste balcontact, Gerrit deed het! De euforie was aanwezig en Gerrit was zo ongelofelijk trots op zichzelf. Maar helaas werd zijn euforie omgezet in aggressie, want 2 minuten daarna gaf Gerrit een doodschop aan de tegenstander en mocht hij 10 minuten het veld verlaten (het was geen doodschop, er was zelfs helemaal niks bij. De scheids wilde gewoon een punt maken dat er niet met hem gefuckt moest worden denk ik). Het was een rollercoaster van emoties die 6 minuten dat hij gespeeld heeft. Na de 10 minuten kwam ook Snorbert zijn debuut maken!!! George moest de vlag overnemen, alleen het begrip eerlijk vlaggen moet nog even uitgelegd worden aan hem. In de 81ste minuut deed Irene nog een poging op een comeback door een goal te maken, 1-5. Maar na 2 missers op open goal wist debutant Snorbert ook nog te scoren in de 86ste minuut, 1-6! Dit was dan ook het einde van de wedstrijd.Een prima overwinning, die eigenlijk nog veel groter had mogen zijn.

Na een bodem te hebben gelegd bij ome M. Donald zijn we naar de kantine geracet, omdat we in de wandelgangen hadden vernomen dat er een groot feest zou zijn als het eerste zou winnen. Het 2de had helaas niet kunnen winnen van de laatste plek, jammer. Na het zuipen van een aantal pils kwamen we dan toch op het niveau waar Max ging zingen in de microfoon, dat werd leuk opgepakt, en jou dan ook denken dat de Elite dit stokje graag overneemt, maar daar waren de heren toch iets te schouw voor. Gelukkig was Witte aka Shendo 2 pils later toch niet de moeilijkste en zong hij met Ola en Nick op Heij een mooie balade, chapeau heren. Het was nog erg gezellig met de elite in de kantine, al wachten we nog steeds op de dag dat Lavendel Hans ons een keer wat gratis bier komt brengen als we winnen. Achja, een man mag dromen toch? 

Volgende week mogen we weer tegen FCV, maar dan op onze eigen grond. Lot Leijten had gister aangeboden om in het zoefiepak ons te komen aanmoedigen, dat is dus bij deze afgesproken!

Dus komt dat zien volgende week!

- De Romige Reporter
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!