Come back Helden leidt tot eerste 3 punten.

Come back Helden leidt tot eerste 3 punten.

vv Helden 1 (zon)

3 - 2

Brevendia 1 (zon)

37'
... (solo)
44'
... (schot)
60'
Koen Maessen (kopbal)
66'
Assist: Rens Janssen
75'
Assist: Rens Janssen

Competitie

3e klasse C

Datum

2 oktober 2022 14:30

Scheidsrechter

P.H.G.A.M. Marcelissen

Accommodatie

Sportpark Kerkeböske
Kloosterstraat 14 A
5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

Beste Supporters van Helden 1. 

Afgelopen zondag stond dan de eerste thuiswedstrijd op het programma voor de mannen in het blauw. Nog even niet in de nieuwe tenues, want de leverancier had nog wat probleempjes, maar er is goede hoop voor de tweede thuiswedstrijd. 

Vandaag de wedstrijd tegen Brevenia 1, een ploeg die vorig jaar niet in de competitie zat bij de Heldenaren en de ploeg die volgend jaar haar 100-jarig bestaan viert en dat heel graag samen zou doen met promotie naar de 2e klasse zo was eerder in de Limburger te lezen. Brevendia had al 1 heel punt overgehouden aan haar eerste wedstrijd. Zoals u weet Helden nog geeneen. Beide ploegen moesten dus eigenlijk punten halen vandaag. Helden, om van die hatelijke 0 af te komen en Brevendia om op koers te blijven om haar doel/wens na te streven. 

Het is Helden dat veel beter uit de startblokken komt met steeds gevaarlijk uitbraken over de rechterflank, met dan weer een goeie Rens Janssen of Ruud Wilms. De voorzetten missen echter een linker-of rechterbeen van een spits die de bal binnen tikt. En dus staat het na 15 minuten voetbal nog altijd 0-0. Brevenia is nog niet in de buurt geweest van Nick Bouten als het toch mis lijkt te gaan. Wonder boven wonder valt de 0-1 toch niet. Daarvoor staan eerst paal, dan lat en dan Bas Wijnands (op de lijn) in de weg. Helden is dus gewaarschuwd. En je zou zeggen: een gewaarschuwd mens...........  telt in dit geval niet voor twee, want luttele minuten na deze eerste kansen staat het toch 0-1. Dwars door het midden kan de speler van Brevendia vanaf zijn eigen 16 meter zo doorlopen. Als Mozes, die door de Rode Zee liep, leken de blauwhemden aan de kant te gaan. Het schot met links taat Nick kansloos. Staan we toch weer achter. En de ellende wordt nog groter, als we de 0-2 ook nog voor rust tegen krijgen. Een voorzet van links wordt verlengd door de spits en doelpuntmaker 1 scoort ook zijn 2e doelpunt van de dag. 

In de tweede helft zal Helden een nieuw vaatje vechtlust moeten opentrekken om nog iets te forceren. Dat betekent ook risico's nemen achterin en de eerste hele grote kans is dan ook weer voor de bezoekers, die de 0-3 moeten maken. Gelukkig voor Helden wordt de open kans gemist. En dus kan Helden door met druk zetten. En dit wordt beloond en ontstaan er kansjes. Het is aanvoerder Freek Kessels die een terugvallende bal op de pantoffel neemt en de 1-2 aantekent. Er is dan nog een half uur te voetballen. Het is weer een wedstrijd, met de nadruk op strijd. Weer is het eerst een dot van een kans voor Brevenia, maar weer wordt er van dichtbij gemist. Helden zoekt gewoon door naar de gelijkmaker. Voetballend is het moeilijk om door de defensie van Brevendia heen te komen. En dus moet het komen van de standaardsituatie vandaag. En dat lukt. Zelfst tot 2x toe. Het zijn 2 corners (van links en rechts) beiden van jongeling Rens Janssen die perfect voor de goal geslingerd worden en het is Koen Maessen in eerste instantie die de 2-2 aanrekent. Niet veel later is het (en hoe mooi kan het zijn) Stan Versleeuwen die de winnende maakt, uitgerekend in zijn uitzwaaiwedstrijd. Van 0-2 naar een 3-2 voorsprong. 

Maar er is nog even te spelen. Brevendia wenst zich niet neer te leggen bij deze aankomende nederlaag en gaat er nog één keer voor. Dat schept ook kansen voor Helden. Rens Janssen gaat voor eigen geluk, en ziet de vrije Jim over het hoofd. Zijn schot gaat over. 
De laatste kans is voor Brevendia, 1 minuut voor tijd komen ze er nog 1x door, waardoor Stan Versleeuwen aan de noodrem moet trekken. Zijn vertrek met rood is een klein smetje, maar soms moet het gebeuren. De vrije trap gaat (gelukkig voor Helden) hoog over. 

En zo kunnen de eerste 3 punten bij worden geschreven. Volgende week de wedstrijd uit naar Melderslo. Veel Succes mannen. 

Wedstrijd gemist? Zie  hier de hoogtepunten:  https://youtu.be/rwOL7wgyCls
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!